Mladi bježe s Facebooka u rekordnom broju

Mladi bježe s Facebooka u rekordnom broju

Foto: Pixabay

Facebook je uvjerljivo najnadmoćnija društvena mreža na svijetu, ali dugoročna slika i ne djeluje baš najbolje s obzirom da je samo prošle godine otišlo 2,8 milijuna korisnika mlađih od 25 godina! Da stvar bude gora, eMarketer je svoje istraživanje proveo samo na situaciji u Sjedinjenim Američkim Državama, što znači da je na globalnoj razini situacija zasigurno još gora.

Nije ni to sve, Facebook bilježi u 2017. čak 9,9 posto manje Amerikanaca dobne skupine 12 do 17 godina. Uz sve to, samo u ovoj godini će prema prognozama otići s Facebooka još 2,1 milijun osoba mlađih od 25 godina. Naravno, kad se gleda šire i tako vidi da Facebook ukupno ima više od dvije milijarde korisnika, tih se nekoliko milijuna ne čini mnogo. No, riječ je o mladima koji bi trebali postati pokretačka snaga Facebooka, a umjesto njega biraju konkurentski Snapchat.

Upućenije to ne čudi, Snapchat mladima nudi privatnost jer objave ostaju dostupne maksimalno 24 sata od trenutka kad su postavljene i nema takvog principa prijatelja, listi, načina na koji se može zadirati u nečiji profil. Korisnik ima više kontrole i ne mora otkrivati o sebi više no što želi. S druge strane, Facebook je kao virtualni život, koji su počeli okupirati stariji, najčešće roditelji ili članovi obitelji svih tih mladih koji bježe s Facebooka. Naravno, zato im je toliko nezanimljiv.

Kao što je i Facebooku nezanimljiva situacija u kojoj gubi sve te mlade korisnike, a istovremeno bilježi rast kod dobne skupine starije od 55 godina. Konkretno, njih pola milijuna novih trebalo bi se registrirati samo u ovoj godini i samo na području SAD-a.

Baš zato su već poduzeti koraci pa Facebook financira u američkim školama edukaciju o sigurnosti na internetu, koja pomaže djeci i roditeljima da se zaštite od napada svih vrsta, ali i da istovremeno budu svjesni Facebookova postojanja, njegove sveprisutnosti....

Još iz kategorije

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

23.05.2018. komentiraj

Botnet Mirai ponovno napada kroz svoje nove varijante protiv kojih ne postoji preventivni odgovor već samo onaj koji slijedi kad je napad izveden. Konkretnije, riječ je o tri nove varijante koje kao mete imaju neke od uređaja vezanih za Internet stvari (IoT), što uključuje rutere i digitalne video snimače (DVR).

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

22.05.2018. komentiraj

Ako počnete koristiti kriptovalute daleko više u budućnosti, možda ćete na tome zahvaliti Jacku Dorseyju, izvršnom direktoru (CEO) Twittera i Squarea. Naime, na konferenciji Consensus blockchain u New Yorku iskazao je neskriveno oduševljenje bitcoinom i prognozirao da će kroz neko vrijeme internet imati svoju nativnu kriptovalutu.

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

21.05.2018. komentiraj

Sutrašnje svjedočenje prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga u Europskom parlamentu moći će se izravno pratiti putem online prijenosa. Suosnivač najveće društvene mreže ne svijetu odgovarat će na pitanja vezana uz skandal oko krađe podataka u slučaju Cambridge Analytice.