Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Foto: Microsoft

Microsoft je s 8. kolovozom izbacio na tržište nove mogućnosti u svojoj Outlook.com webmail usluzi. Svi koji su zainteresirani mogu isprobati beta mogućnosti jednostavnim klikom na „Try the Beta“ na vrhu zaslona početne stranice Outlooka. Naravno, promjena na normalnu situaciju može se izvesti u bilo kojem trenutku i bez ikakvih problema.

A noviteti o kojima je riječ su poboljšana tražilica, moderniji izgled prozora pri komunikaciji, samo sučelje u globalu jer dizajn kao takav se također mijenja. Uz to, cijelo iskustvo bit će osjetno brže, bilo da pregledavate poruke ili ih pišete i dodajete u njih privitke. Također, bit će moguće odmah prije slanja pregledati sami izgled dodanih fotografija i dokumenata.

"Korisnici će sve imati na jednom mjestu, tako ukratko možemo opisati novosti koje dolaze. Uzbuđeni smo i uvjereni da će se svima svidjeti što smo pripremili", naglasili su iz Microsofta.

Uistinu, već prema fotografijama same prezentacije vidi se da je sve na jednom zaslonu, da se sve može lako spremiti, dohvatiti, pronaći i ujedno komunicirati. Posebno se to odnosi na mogućnost "Quick Suggestions" (hrv., brzi prijedlozi) koja kako pišete sa strane nudi prijedloge o tome kamo izaći, gdje jesti, što pogledati...

Ipak, ono što će većini biti najzgodnije jesu pretrage jer općenito pri radu s e-mail porukama teško snalaziti, posebno ako govorimo o tisućama koje ste zaprimili u "sandučić". No, Microsoft je tome doskočio nakon godina i godina rada. Integriran je Bingifying u sve Office aplikacije, što znači da je sama tražilica direktno u njima pa se apsolutno sve može naći daleko jednostavnije nego ikad prije.

Nažalost, još se ne zna kad će beta faza biti završena, ali vjeruje se ne prije kraja ove godine, što znači da bi novi Outlook.com trebao zaživjeti tek negdje u prvom kvartalu dogodine...

Još iz kategorije

Slučaj Cambridge Analytice opasno trese Facebook

Slučaj Cambridge Analytice opasno trese Facebook

21.03.2018. komentiraj

Prema izvješćima američkih medija, Facebook je pokušao preduhitriti medijsku paljbu nakon otkrića da je tvrtka Cambridge Analytica zloporabila podatke njihovih korisnika. Oba pokušaja ublažavanja štete, piše Bloomberg, donijela su dijametralno suprotan rezultat.

I Twitter planira zabraniti oglašavanje vezano uz kriptovalute

I Twitter planira zabraniti oglašavanje vezano uz kriptovalute

20.03.2018. komentiraj

Facebook i Google odlučili su zabraniti svako oglašavanje povezano s kriptovalutama, a čini se da u tom smjeru ide i Twitter. To bi u digitalnom prostoru ostavilo jako malo prostora za trgovanje onima koji se bave kriptovalutama, što će dodatno narušiti vrijednost tih „digitalnih novčića“ te možda i potvrditi tvrdnje prema kojima se lideri u financijskom i tehnološkom sektoru svim silama trude uništiti tržište kriptovaluta.

Microsoft pokušava korisnicima Maila prisilno nametnuti Edge za internet preglednik

Microsoft pokušava korisnicima Maila prisilno nametnuti Edge za internet preglednik

19.03.2018. komentiraj

Edge možda jest internetski preglednik koji dolazi s Windows 10 operativnim sustavom, ali svakako nije među korisnicima popularan jer svega njih četiri posto ga je otvorilo barem jednom kroz veljaču ove godine. Upravo zato Microsoft pokušava s novom taktikom, svaki link koji se klikne kroz njegov Mail bit će otvoren na Edge internetskom pregledniku. Trenutno se tako nešto testira i treba vidjeti hoće li zaživjeti.