Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Foto: Microsoft

Microsoft je s 8. kolovozom izbacio na tržište nove mogućnosti u svojoj Outlook.com webmail usluzi. Svi koji su zainteresirani mogu isprobati beta mogućnosti jednostavnim klikom na „Try the Beta“ na vrhu zaslona početne stranice Outlooka. Naravno, promjena na normalnu situaciju može se izvesti u bilo kojem trenutku i bez ikakvih problema.

A noviteti o kojima je riječ su poboljšana tražilica, moderniji izgled prozora pri komunikaciji, samo sučelje u globalu jer dizajn kao takav se također mijenja. Uz to, cijelo iskustvo bit će osjetno brže, bilo da pregledavate poruke ili ih pišete i dodajete u njih privitke. Također, bit će moguće odmah prije slanja pregledati sami izgled dodanih fotografija i dokumenata.

"Korisnici će sve imati na jednom mjestu, tako ukratko možemo opisati novosti koje dolaze. Uzbuđeni smo i uvjereni da će se svima svidjeti što smo pripremili", naglasili su iz Microsofta.

Uistinu, već prema fotografijama same prezentacije vidi se da je sve na jednom zaslonu, da se sve može lako spremiti, dohvatiti, pronaći i ujedno komunicirati. Posebno se to odnosi na mogućnost "Quick Suggestions" (hrv., brzi prijedlozi) koja kako pišete sa strane nudi prijedloge o tome kamo izaći, gdje jesti, što pogledati...

Ipak, ono što će većini biti najzgodnije jesu pretrage jer općenito pri radu s e-mail porukama teško snalaziti, posebno ako govorimo o tisućama koje ste zaprimili u "sandučić". No, Microsoft je tome doskočio nakon godina i godina rada. Integriran je Bingifying u sve Office aplikacije, što znači da je sama tražilica direktno u njima pa se apsolutno sve može naći daleko jednostavnije nego ikad prije.

Nažalost, još se ne zna kad će beta faza biti završena, ali vjeruje se ne prije kraja ove godine, što znači da bi novi Outlook.com trebao zaživjeti tek negdje u prvom kvartalu dogodine...

Još iz kategorije

Malware ROBOT iz 1998 ponovno prijeti, ugroženi i veliki webovi kao Facebook i PayPal

Malware ROBOT iz 1998 ponovno prijeti, ugroženi i veliki webovi kao Facebook i PayPal

17.12.2017. komentiraj

Facebook i PayPal bogate su i poznate kompanije, ali svejedno su ranjive na malware Robot iz davne 1998. godine, otkriven od strane Daniela Bleichenbachera. Zvuči pomalo čudno i apsurdno, ali je istina i dokaz koliko malware može biti opasan i s tolikim odmakom, ali i s tolikim napretkom tehnologije.

Upozorenje iz FINA-e: Ne otvarajte lažne mailove koji pišu o ovrsi

Upozorenje iz FINA-e: Ne otvarajte lažne mailove koji pišu o ovrsi

15.12.2017. komentiraj

FINA je izdala obavijest za javnost da elektronička poruka pod nazivom „Elektronička obavijest o pokretanju ovršnog postupka“, koja je tijekom današnjeg dana odaslana s različitih adresa elektroničke pošte, nije kreirana i poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Iz FINA-e pozivaju sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Gotovo milijarda korisnika video streama izložena skrivenom rudarenju kriptovaluta

Gotovo milijarda korisnika video streama izložena skrivenom rudarenju kriptovaluta

15.12.2017. komentiraj

Rudarenje kriptovaluta uz pomoć posjetitelja postao je pravi hit na internetu i u najmanju ruku kratkoročni način borbe s problemima oglašavanja i alatima za njihovo blokiranje, ali polako je došlo do pretjerivanja i slobodno se može reći da su korisnici u opasnosti zbog poteza na koja nemaju utjecaja. Nakon online trgovina, stranica s piratskim sadržajem i brojnih medija, doznalo se da milijardu korisnika streaming video usluga također ne zna da se njihova računala koriste za rudarenje kriptovaluta.