Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Microsoft u testiranje pustio redizajn svog mail servisa Outlook.com

Foto: Microsoft

Microsoft je s 8. kolovozom izbacio na tržište nove mogućnosti u svojoj Outlook.com webmail usluzi. Svi koji su zainteresirani mogu isprobati beta mogućnosti jednostavnim klikom na „Try the Beta“ na vrhu zaslona početne stranice Outlooka. Naravno, promjena na normalnu situaciju može se izvesti u bilo kojem trenutku i bez ikakvih problema.

A noviteti o kojima je riječ su poboljšana tražilica, moderniji izgled prozora pri komunikaciji, samo sučelje u globalu jer dizajn kao takav se također mijenja. Uz to, cijelo iskustvo bit će osjetno brže, bilo da pregledavate poruke ili ih pišete i dodajete u njih privitke. Također, bit će moguće odmah prije slanja pregledati sami izgled dodanih fotografija i dokumenata.

"Korisnici će sve imati na jednom mjestu, tako ukratko možemo opisati novosti koje dolaze. Uzbuđeni smo i uvjereni da će se svima svidjeti što smo pripremili", naglasili su iz Microsofta.

Uistinu, već prema fotografijama same prezentacije vidi se da je sve na jednom zaslonu, da se sve može lako spremiti, dohvatiti, pronaći i ujedno komunicirati. Posebno se to odnosi na mogućnost "Quick Suggestions" (hrv., brzi prijedlozi) koja kako pišete sa strane nudi prijedloge o tome kamo izaći, gdje jesti, što pogledati...

Ipak, ono što će većini biti najzgodnije jesu pretrage jer općenito pri radu s e-mail porukama teško snalaziti, posebno ako govorimo o tisućama koje ste zaprimili u "sandučić". No, Microsoft je tome doskočio nakon godina i godina rada. Integriran je Bingifying u sve Office aplikacije, što znači da je sama tražilica direktno u njima pa se apsolutno sve može naći daleko jednostavnije nego ikad prije.

Nažalost, još se ne zna kad će beta faza biti završena, ali vjeruje se ne prije kraja ove godine, što znači da bi novi Outlook.com trebao zaživjeti tek negdje u prvom kvartalu dogodine...

Još iz kategorije

Google plaća Appleu 3 milijarde dolara godišnje da bude zadani pretraživač na iPhoneu

Google plaća Appleu 3 milijarde dolara godišnje da bude zadani pretraživač na iPhoneu

20.08.2017. komentiraj

Apple i Google zaoštrili su svoju bitku na tržištu pametnih telefona prije nekoliko godina, što je dovelo do toga da s početnog zaslona iPhonea nestanu YouTube i Google Maps, što nije mala stvar jer korisnici u nezanemarivoj mjeri nikad ne instaliraju ono što im već nije unaprijed postavljeno na uređajima. Upravo zato se Google odlučio platiti tražene tri milijarde američkih dolara kako bi njegova internetska tražilica osala predinstalirana u internetski preglednik Safari na iPhoneima.

Facebook lansirao redizajn svoje mobilne aplikacije

Facebook lansirao redizajn svoje mobilne aplikacije

19.08.2017. komentiraj

Facebook se posljednjih mjesec dana pohvalio rekordnim prihodima na razini cijele kompanije, od čega su posebno vrijedni oni od mobilnog oglašavanja. Osim toga, pohvalio se rastom broja korisnika, a postao je i najvoljeniji brend na svijetu. Kao da sve to nije dovoljno, njegov osnivač i izvršni direktor (CEO) Mark Zuckerberg ušao je u društvo pet najbogatijih ljudi na svijetu.

Internet stvari je kritično važan dio u digitalnoj transformaciji

Internet stvari je kritično važan dio u digitalnoj transformaciji

18.08.2017. komentiraj

Internet stvari (IoT) raste konstantno, a s dolaskom mobilne mreže pete generacije (5G), stvari će krenut nevjerojatnom brzinom prema naprijed. Zato se kompanije pripremaju za novo stanje stvari i u digitalnoj transformaciji IoT je nešto neizbježno, nešto izrazito potrebno i kao nekad s cloudom - tko napravi tranziciju na najbolji način, imat će prednost pred ostalima.