Koje vlade šalju najviše zahtjeva Twitteru za dostavu privatnih podataka korisnika

Koje vlade šalju najviše zahtjeva Twitteru za dostavu privatnih podataka korisnika

Google nije jedini koji dobiva zahtjeve državnih vlasti raznih zemalja svijeta da dostavi privatne podatke o svojim korisnicima. Zaprima ih i Twitter, iako u bitno manjem broju s obzirom da ima bitno manje korisnika no Google, koji ih broji u milijardama. Svejedno, kad se radi o takvom ulasku u privatni prostor, svaka brojka ima značaj.

U prvih šest mjeseci američke su vlasti zatražile 2111 puta da im se dostave željeni podaci, a Twitter je udovoljio u 77 posto slučajeva. Potom, iznenađujuće, slijedi Japan s 1384 zahtjeva. Udovoljeno je u 65 posto slučajeva. Potom slijedi osjetan pad.

Na trećem se mjestu "najzahtjevnijih država" nalazi Velika Britanija, koja je Twitteru predala 606 zahtjeva o dostavi podataka i odobreni su u 79 posto slučajeva. Zanimljivo, Turska je imala 554 zahtjeva i niti jedan nije udovoljen, što je nezabilježeno na listi.

Najviše odobrenih zahtjeva imale su talijanske vlasti, 78 posto na 149 zahtjeva koji su predani Twitteru. Južna Koreja s 24 posto odobrenih zahtjeva i Indija s 21 posto po pitanju udovoljenja prohtjeva nalaze se na dnu liste, zajedno s Turskom, čije pomalo totalitarne metode ponašanja očito ne "leže" Twitteru pa ih sve odbija bez imalo problema.

Još iz kategorije

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

18.11.2017. komentiraj

Lifecake, društvena mreža za roditelje namijenjena privatnom i sigurnom dijeljenju fotografija s drugim članovima obitelji, premašila je dva milijuna korisnika i 120 milijuna prijenosa sadržaja, odražavajući sve veću pažnju koja se pridaje zaštiti privatnosti u globalnim društvenim medijima.

Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj

Danas se obilježava 25. rođendan interneta u Republici Hrvatskoj

17.11.2017. komentiraj

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u petak, 17. studenoga 2017. godine obilježavaju 25 godina interneta u Republici Hrvatskoj. Svečanost se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici okupljenima će se obratiti predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, državni tajnik Bernard Gršić, ravnatelj CARNeta Goran Kezunović i ravnatelj Srca dr. sc. Zoran Bekić.

Google se vraća kao zadana tražilica u Firefox

Google se vraća kao zadana tražilica u Firefox

16.11.2017. komentiraj

Mozilla je ovih dana izbacila veliku nadogradnju svog preglednika interneta Firefoxa koja donosi mnoge novosti. Jedna od njih je da je korisnicima u SAD-u ponovno dostupna mogućnost rezultata pretraživanja Googlea iz glavne kućice za pretrage.