Koje vlade šalju najviše zahtjeva Twitteru za dostavu privatnih podataka korisnika

Koje vlade šalju najviše zahtjeva Twitteru za dostavu privatnih podataka korisnika

Google nije jedini koji dobiva zahtjeve državnih vlasti raznih zemalja svijeta da dostavi privatne podatke o svojim korisnicima. Zaprima ih i Twitter, iako u bitno manjem broju s obzirom da ima bitno manje korisnika no Google, koji ih broji u milijardama. Svejedno, kad se radi o takvom ulasku u privatni prostor, svaka brojka ima značaj.

U prvih šest mjeseci američke su vlasti zatražile 2111 puta da im se dostave željeni podaci, a Twitter je udovoljio u 77 posto slučajeva. Potom, iznenađujuće, slijedi Japan s 1384 zahtjeva. Udovoljeno je u 65 posto slučajeva. Potom slijedi osjetan pad.

Na trećem se mjestu "najzahtjevnijih država" nalazi Velika Britanija, koja je Twitteru predala 606 zahtjeva o dostavi podataka i odobreni su u 79 posto slučajeva. Zanimljivo, Turska je imala 554 zahtjeva i niti jedan nije udovoljen, što je nezabilježeno na listi.

Najviše odobrenih zahtjeva imale su talijanske vlasti, 78 posto na 149 zahtjeva koji su predani Twitteru. Južna Koreja s 24 posto odobrenih zahtjeva i Indija s 21 posto po pitanju udovoljenja prohtjeva nalaze se na dnu liste, zajedno s Turskom, čije pomalo totalitarne metode ponašanja očito ne "leže" Twitteru pa ih sve odbija bez imalo problema.

Još iz kategorije

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

Google pooštrio pravila za YouTube kako bi smirio oglašivače

19.01.2018. komentiraj

Google je odlučio napraviti najveće izmjene pravila oglašavanja na YouTubeu još od osnutka tog servisa. To je još jedan konkretan pokušaj da odgovore na stalne pritužbe oglašivača. Tako će YouTube od sada imati puno strože kriterije za vrste video snimaka koji mogu zaraditi novac od tog servisa te će predstaviti novi način odobravanja videa koje će ponuditi oglašivačima, navodi se u priopćenju.

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

Facebook kreće u pojednostavljenje Messengera

19.01.2018. komentiraj

Facebook Messenger u posljednje vrijeme korisnicima čini podosta problema otkazivanjem suradnje kad su spojeni na bežični internet, ali i bez toga poruke znaju kasniti, notifikacije također, postoji osjetni lag i aplikacija se ruši s vremena na vrijeme. Svega toga svjesni su u Facebooku te najavljuju pojednostavljenje Messengera.

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu

18.01.2018. komentiraj

Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor osvojio je treće mjesto i  nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji. Riječ je o svečanoj dodjeli nagrada koja je održana sinoć u Madridu u sklopu sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Nagradu je primio direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je sustav eVisitor među svim finalistima jedini nominirani hrvatski projekt.