Koje vlade šalju najviše zahtjeva Twitteru za dostavu privatnih podataka korisnika

Koje vlade šalju najviše zahtjeva Twitteru za dostavu privatnih podataka korisnika

Google nije jedini koji dobiva zahtjeve državnih vlasti raznih zemalja svijeta da dostavi privatne podatke o svojim korisnicima. Zaprima ih i Twitter, iako u bitno manjem broju s obzirom da ima bitno manje korisnika no Google, koji ih broji u milijardama. Svejedno, kad se radi o takvom ulasku u privatni prostor, svaka brojka ima značaj.

U prvih šest mjeseci američke su vlasti zatražile 2111 puta da im se dostave željeni podaci, a Twitter je udovoljio u 77 posto slučajeva. Potom, iznenađujuće, slijedi Japan s 1384 zahtjeva. Udovoljeno je u 65 posto slučajeva. Potom slijedi osjetan pad.

Na trećem se mjestu "najzahtjevnijih država" nalazi Velika Britanija, koja je Twitteru predala 606 zahtjeva o dostavi podataka i odobreni su u 79 posto slučajeva. Zanimljivo, Turska je imala 554 zahtjeva i niti jedan nije udovoljen, što je nezabilježeno na listi.

Najviše odobrenih zahtjeva imale su talijanske vlasti, 78 posto na 149 zahtjeva koji su predani Twitteru. Južna Koreja s 24 posto odobrenih zahtjeva i Indija s 21 posto po pitanju udovoljenja prohtjeva nalaze se na dnu liste, zajedno s Turskom, čije pomalo totalitarne metode ponašanja očito ne "leže" Twitteru pa ih sve odbija bez imalo problema.

Još iz kategorije

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

23.05.2018. komentiraj

Botnet Mirai ponovno napada kroz svoje nove varijante protiv kojih ne postoji preventivni odgovor već samo onaj koji slijedi kad je napad izveden. Konkretnije, riječ je o tri nove varijante koje kao mete imaju neke od uređaja vezanih za Internet stvari (IoT), što uključuje rutere i digitalne video snimače (DVR).

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

22.05.2018. komentiraj

Ako počnete koristiti kriptovalute daleko više u budućnosti, možda ćete na tome zahvaliti Jacku Dorseyju, izvršnom direktoru (CEO) Twittera i Squarea. Naime, na konferenciji Consensus blockchain u New Yorku iskazao je neskriveno oduševljenje bitcoinom i prognozirao da će kroz neko vrijeme internet imati svoju nativnu kriptovalutu.

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

21.05.2018. komentiraj

Sutrašnje svjedočenje prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga u Europskom parlamentu moći će se izravno pratiti putem online prijenosa. Suosnivač najveće društvene mreže ne svijetu odgovarat će na pitanja vezana uz skandal oko krađe podataka u slučaju Cambridge Analytice.