INFOGRAFIKA: Twitter ne uspjeva dovesti nove korisnike

INFOGRAFIKA: Twitter ne uspjeva dovesti nove korisnike

Foto: Ilustracija

Twitter stagnira već neko vrijeme i to su potvrdili rezultati o broju korisnika na kraju drugog kvartala ove godine. Riječ je o njih 328 milijuna aktivnih na mjesečnoj razini i to je rast od njih 21 milijun u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najgore od svega je što se ne pronalazi način kako zaustaviti tu stagnaciju.

Statista je odlučila na temelju toga napraviti jednu zanimljivu usporedbu s Facebookom, koji trenutno ima dvije milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini i bilježi rast od 19 posto u zadnjih 12 mjeseci. To je oko 350 milijuna novih korisnika za najveću društvenu mrežu. Konkretno, riječ je o otprilike trećini ukupnih korisnika na Twitteru, pa i više!

Nažalost, čini se i da situacija za Twitter ne ide na bolje, cijene dionica su pale za deset posto u lipnju, što jasno ukazuje da investitori gube povjerenje u kompaniju. Kako i ne bi kad kao da je 2012. dosegnula vrhunac i od tog trenutka stala, bez jasnog plana i strategije kako se pomaknuti s mjesta...

Još iz kategorije

Slučaj Cambridge Analytice opasno trese Facebook

Slučaj Cambridge Analytice opasno trese Facebook

21.03.2018. komentiraj

Prema izvješćima američkih medija, Facebook je pokušao preduhitriti medijsku paljbu nakon otkrića da je tvrtka Cambridge Analytica zloporabila podatke njihovih korisnika. Oba pokušaja ublažavanja štete, piše Bloomberg, donijela su dijametralno suprotan rezultat.

I Twitter planira zabraniti oglašavanje vezano uz kriptovalute

I Twitter planira zabraniti oglašavanje vezano uz kriptovalute

20.03.2018. komentiraj

Facebook i Google odlučili su zabraniti svako oglašavanje povezano s kriptovalutama, a čini se da u tom smjeru ide i Twitter. To bi u digitalnom prostoru ostavilo jako malo prostora za trgovanje onima koji se bave kriptovalutama, što će dodatno narušiti vrijednost tih „digitalnih novčića“ te možda i potvrditi tvrdnje prema kojima se lideri u financijskom i tehnološkom sektoru svim silama trude uništiti tržište kriptovaluta.

Microsoft pokušava korisnicima Maila prisilno nametnuti Edge za internet preglednik

Microsoft pokušava korisnicima Maila prisilno nametnuti Edge za internet preglednik

19.03.2018. komentiraj

Edge možda jest internetski preglednik koji dolazi s Windows 10 operativnim sustavom, ali svakako nije među korisnicima popularan jer svega njih četiri posto ga je otvorilo barem jednom kroz veljaču ove godine. Upravo zato Microsoft pokušava s novom taktikom, svaki link koji se klikne kroz njegov Mail bit će otvoren na Edge internetskom pregledniku. Trenutno se tako nešto testira i treba vidjeti hoće li zaživjeti.