INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

INFOGRAFIKA: Što se gleda na video streaming servisima na pretplatu

Foto: DepositPhotos

Pretplatničke video usluge na zahtjev (SVOD) vladaju televizijskim tržištem jer nude doslovno na dlanu sadržaj kakav po iznimno niskim cijenama nikad nije bio toliko dostupan. Naravno, Netflix i dalje dominira, ali kad se pogleda što gledatelje zanima, jasno je da svaka od vodećih kompanija na SVOD tržištu ima nešto na čemu može graditi temelje uspješnije budućnosti.

Treba naglasiti da se brojke i istraživanje provedeno od strane Hub Entertainment Research odnosi na američke građane starosti 16 do 74 godine, i to njih 1774. Dakle, kad ih se upitalo u kojoj mjeri gledaju originalni sadržaj platformi kao što su Netflix, Hulu i Amazon Prime, odgovorili su na bitno različit način.

Pa tako one koji imaju Netflix pretplatu originalni sadržaj najviše zanima i gleda ga njih 37 posto, na Hulu njih 24 posto i na Amazon Prime njih 27 posto. Prema tome se može zaključiti da Netflix ima primat po pitanju originalnog sadržaja. Ali, kad se gleda sadržaj koji nije originalan za određenu platformu, Hulu bilježi 54 posto, Netflix i Amazon Prime po 34 posto. Na kraju, kad se radi o filmovima, njih gleda 39 posto korisnika putem Amazon Prime, 29 posto putem Netflixa i 22 posto na Hulu.

Još iz kategorije

Mozilla se povlači s Facebooka nakon afere Cambridge Analytica

Mozilla se povlači s Facebooka nakon afere Cambridge Analytica

24.03.2018. komentiraj

Afera vezana uz Cambridge Analytica i Facebook ne jenjava, što potvrđuje odluka Mozille da ukloni sve postojeće oglase s najveće društvene mreže na svijetu. Razlog za to leži u činjenici da Mozilla ne želi vezivati svoje proizvode uz nešto što bi moglo narušiti povjerenje korisnika, a to se ponajprije odnosi na probleme s privatnosti koji su prokazani u aferi.

Google predstavio novu uslugu za lakšu pretplatu na premium vijesti

Google predstavio novu uslugu za lakšu pretplatu na premium vijesti

23.03.2018. komentiraj

Google i izdavači imaju dugu prošlost, koja nije uvijek bila najbajnija, ali nekako je pronađen zajednički jezik i u budućnosti bi mogla postojati obostrana korist kod konzumacije sadržaja. Ukratko, Google je predstavio uslugu Subscribe, koja uvelike olakšava način pretplaćivanja na premium usluge iz svijeta medija.

Britanci pripremaju zakon o odgovornosti društvenih mreža

Britanci pripremaju zakon o odgovornosti društvenih mreža

23.03.2018. komentiraj

Tvrtke koje su vlasnici društvenih mreža trebale bi biti odgovorne za puno veći opseg sadržaja koji se na njima objavljuje nego što je to danas slučaj, smatra britanska ministrica za digitalno društvo Margot James. Ona je dala naslutiti kako Vlada priprema zakon kojim bi se utvrdile granice njihove odgovornosti.