INFOGRAFIKA: Facebookov put do 2 milijarde korisnika

INFOGRAFIKA: Facebookov put do 2 milijarde korisnika

Foto: Ilustracija / Antonio Jularić

Facebook je sad već davne 2004. krenuo poprilično sramežljivo, ali svejedno je prikupio milijun korisnika, koji su bili sjajan temelj za nastavak poslovanja. No, bez obzira na to, tek u 2008. je zabilježen konkretniji rast i stiglo se do nekih stotinu milijuna korisnika, nakon čega nije bilo zaustavljanja.

Danas je više od dvije milijarde korisnika na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu i taj pothvat treba tretirati s mnogo divljenja. Naime, granica od milijardu probijena je 2012., osam godina od nastanka Facebooka. Granica od dvije milijarde probijena je sad, pet godina kasnije. Malo tko je to očekivao, posebno jer na svijetu ima oko 3,2 milijardi korisnika interneta.

Dokaz je to značaja Facebooka, koji se sam po sebi nameće kao odrednica tolikom broju ljudi zbog svega što nudi na jednom mjestu. Upravo zato čak 1,32 milijardi korisnika svakodnevno se bar jednom spaja na njega i gleda što ima novog. Nitko na svijetu nije u takvoj situaciji, pa čak ni Google.

Još kad se svemu pridodaju WhatsApp (1,3 milijarde korisnika), Messenger (1,2 milijarde korisnika) i Instagram (700 milijuna korisnika) postajemo svjesniji potencijala koji se krije iza kompanije Facebook...

Još iz kategorije

Malware ROBOT iz 1998 ponovno prijeti, ugrožene i veliki webovi kao Facebook i PayPal

Malware ROBOT iz 1998 ponovno prijeti, ugrožene i veliki webovi kao Facebook i PayPal

17.12.2017. komentiraj

Facebook i PayPal bogate su i poznate kompanije, ali svejedno su ranjive na malware Robot iz davne 1998. godine, otkriven od strane Daniela Bleichenbachera. Zvuči pomalo čudno i apsurdno, ali je istina i dokaz koliko malware može biti opasan i s tolikim odmakom, ali i s tolikim napretkom tehnologije.

Upozorenje iz FINA-e: Ne otvarajte lažne mailove koji pišu o ovrsi

Upozorenje iz FINA-e: Ne otvarajte lažne mailove koji pišu o ovrsi

15.12.2017. komentiraj

FINA je izdala obavijest za javnost da elektronička poruka pod nazivom „Elektronička obavijest o pokretanju ovršnog postupka“, koja je tijekom današnjeg dana odaslana s različitih adresa elektroničke pošte, nije kreirana i poslana iz sustava Financijske agencije, već se radi o poruci nepoznatog porijekla koja sadrži netočne podatke. Iz FINA-e pozivaju sve primatelje ove i sličnih poruka da ih ne otvaraju niti po njima postupaju.

Gotovo milijarda korisnika video streama izložena skrivenom rudarenju kriptovaluta

Gotovo milijarda korisnika video streama izložena skrivenom rudarenju kriptovaluta

15.12.2017. komentiraj

Rudarenje kriptovaluta uz pomoć posjetitelja postao je pravi hit na internetu i u najmanju ruku kratkoročni način borbe s problemima oglašavanja i alatima za njihovo blokiranje, ali polako je došlo do pretjerivanja i slobodno se može reći da su korisnici u opasnosti zbog poteza na koja nemaju utjecaja. Nakon online trgovina, stranica s piratskim sadržajem i brojnih medija, doznalo se da milijardu korisnika streaming video usluga također ne zna da se njihova računala koriste za rudarenje kriptovaluta.