INFOGRAFIKA: Facebookov put do 2 milijarde korisnika

INFOGRAFIKA: Facebookov put do 2 milijarde korisnika

Foto: Ilustracija / Antonio Jularić

Facebook je sad već davne 2004. krenuo poprilično sramežljivo, ali svejedno je prikupio milijun korisnika, koji su bili sjajan temelj za nastavak poslovanja. No, bez obzira na to, tek u 2008. je zabilježen konkretniji rast i stiglo se do nekih stotinu milijuna korisnika, nakon čega nije bilo zaustavljanja.

Danas je više od dvije milijarde korisnika na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu i taj pothvat treba tretirati s mnogo divljenja. Naime, granica od milijardu probijena je 2012., osam godina od nastanka Facebooka. Granica od dvije milijarde probijena je sad, pet godina kasnije. Malo tko je to očekivao, posebno jer na svijetu ima oko 3,2 milijardi korisnika interneta.

Dokaz je to značaja Facebooka, koji se sam po sebi nameće kao odrednica tolikom broju ljudi zbog svega što nudi na jednom mjestu. Upravo zato čak 1,32 milijardi korisnika svakodnevno se bar jednom spaja na njega i gleda što ima novog. Nitko na svijetu nije u takvoj situaciji, pa čak ni Google.

Još kad se svemu pridodaju WhatsApp (1,3 milijarde korisnika), Messenger (1,2 milijarde korisnika) i Instagram (700 milijuna korisnika) postajemo svjesniji potencijala koji se krije iza kompanije Facebook...

Još iz kategorije

Slučaj Cambridge Analytice opasno trese Facebook

Slučaj Cambridge Analytice opasno trese Facebook

21.03.2018. komentiraj

Prema izvješćima američkih medija, Facebook je pokušao preduhitriti medijsku paljbu nakon otkrića da je tvrtka Cambridge Analytica zloporabila podatke njihovih korisnika. Oba pokušaja ublažavanja štete, piše Bloomberg, donijela su dijametralno suprotan rezultat.

I Twitter planira zabraniti oglašavanje vezano uz kriptovalute

I Twitter planira zabraniti oglašavanje vezano uz kriptovalute

20.03.2018. komentiraj

Facebook i Google odlučili su zabraniti svako oglašavanje povezano s kriptovalutama, a čini se da u tom smjeru ide i Twitter. To bi u digitalnom prostoru ostavilo jako malo prostora za trgovanje onima koji se bave kriptovalutama, što će dodatno narušiti vrijednost tih „digitalnih novčića“ te možda i potvrditi tvrdnje prema kojima se lideri u financijskom i tehnološkom sektoru svim silama trude uništiti tržište kriptovaluta.

Microsoft pokušava korisnicima Maila prisilno nametnuti Edge za internet preglednik

Microsoft pokušava korisnicima Maila prisilno nametnuti Edge za internet preglednik

19.03.2018. komentiraj

Edge možda jest internetski preglednik koji dolazi s Windows 10 operativnim sustavom, ali svakako nije među korisnicima popularan jer svega njih četiri posto ga je otvorilo barem jednom kroz veljaču ove godine. Upravo zato Microsoft pokušava s novom taktikom, svaki link koji se klikne kroz njegov Mail bit će otvoren na Edge internetskom pregledniku. Trenutno se tako nešto testira i treba vidjeti hoće li zaživjeti.