Facebook testira tipku za „downvote“

Facebook testira tipku za „downvote“

Foto: DepositPhotos

Još 2016. Facebook je odlučio umjesto tipke Dislike uvesti Reakcije, jer bi, barem su tada tako smatrali, Dislike unio previše negativnosti. No, čini se da društvena mreža pod silnim pritiscima mijenja mišljenje, pa je pokrenula novo testiranje, ovaj puta „downvote“ tipke, koja će imati svoje zasebno mjesto ispod komentara odvojeno od Reakcija.

Iz Facebooka tvrde da Downvote nije isto što i Dislike, te da ovime pokušavaju omogućiti korisnicima da im pruže povratnu informaciju o komentarima na javnim objavama stranica. Također ističu kako se testiranje odvija unutar manje grupe korisnika u SAD-u.

No, koliko god Facebook tvrdio da tipka Downvote nije isto što i Dislike, potencijalni problem je isti – korisnici je mogu zlouporabiti za sve što god im se ne sviđa ili se s nečim ne slažu, pa čak i ako sami komentar nije obmanjujući niti neprikladan.

Iz Facebooka kažu kako korisnici neće vidjeti broj downvotea, već da je zamišljeno da se funkcionalnost koristi kao jednostavan način da se prijavi neprikladan sadržaj, s obzirom da trenutni način prijava zahtjeva prolazak kroz nekoliko koraka.

Još iz kategorije

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

Botnet Mirai ponovno prijeti IoT uređajima

23.05.2018. komentiraj

Botnet Mirai ponovno napada kroz svoje nove varijante protiv kojih ne postoji preventivni odgovor već samo onaj koji slijedi kad je napad izveden. Konkretnije, riječ je o tri nove varijante koje kao mete imaju neke od uređaja vezanih za Internet stvari (IoT), što uključuje rutere i digitalne video snimače (DVR).

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

Dorsey: Internet će jednog dana imati svoju vlastitu kriptovalutu

22.05.2018. komentiraj

Ako počnete koristiti kriptovalute daleko više u budućnosti, možda ćete na tome zahvaliti Jacku Dorseyju, izvršnom direktoru (CEO) Twittera i Squarea. Naime, na konferenciji Consensus blockchain u New Yorku iskazao je neskriveno oduševljenje bitcoinom i prognozirao da će kroz neko vrijeme internet imati svoju nativnu kriptovalutu.

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

Online prijenos Zuckerbergovog svjedočenja u Europskom parlamentu

21.05.2018. komentiraj

Sutrašnje svjedočenje prvog čovjeka Facebooka Marka Zuckerberga u Europskom parlamentu moći će se izravno pratiti putem online prijenosa. Suosnivač najveće društvene mreže ne svijetu odgovarat će na pitanja vezana uz skandal oko krađe podataka u slučaju Cambridge Analytice.