Facebook predstavio chat aplikaciju za djecu

Facebook predstavio chat aplikaciju za djecu

Foto: Pixabay

Facebook je predstavio novu verziju svoje Messenger aplikacije koja je namijenjena djeci. Time je otvoren novi front u borbi sa Snapchatom za naklonost mlađih korisnika.

Za razliku od uobičajenih Facebookovih aplikacija, ova ne traži od korisnika da ima najmanje 13 godina (premda to do sada nije predstavljalo preveliku prepreku onim koji su bili mlađi od 13). No, kod novog rješenja roditelji imaju punu kontrolu kontakta svojih mališana i korisnici ne moraju imati otvoren račun na Facebooku.

Time je najveća društvena mreža pojačala borbu sa Snapchatom koji je do sada bio uspješniji u privlačenju mlađih korisnika, posebice mlađih tinejdžera. Snimke nove aplikacije na Facebookovu blogu prikazuju djecu koja međusobno komuniciraju uz korištenje filtera poput ušiju životinja ili boja za lice, što su opcije koje su popularne među nešto starijim korisnicima Instagrama i Snapchata.

Aplikacija također uzima u obzir brigu roditelja o mogućnosti da njihovi mališani budu izloženi zlostavljanju i neprikladnim materijalima. Prema najavama iz Facebooka, novi alat za komunikaciju djece neće imati oglase, čime će definitivno izbjeći prikazivanje reklama koje nisu primjerene uzrastu korisnika.

Još iz kategorije

Vaše kućno računalo možda je potajno dio masivne botnet mreže

Vaše kućno računalo možda je potajno dio masivne botnet mreže

12.12.2017. komentiraj

Kućno računalo prosječnog korisnika možda djeluje nevino i neopasno, ali u teoriji može služiti kao alat u međunarodnom kriminalu. Bez da korisnik to zna! Razlog za to može biti uključenost u botnetu ili skupu računala koji su putem malicioznog softvera zaražena i samim time pogodna za korištenje na bilo koji način.

Obrada popularne rock pjesme Thunderstruck hrvatskog dvojca 2Cellos pogledana 100 milijuna puta

Obrada popularne rock pjesme Thunderstruck hrvatskog dvojca 2Cellos pogledana 100 milijuna puta

11.12.2017. komentiraj

2Cellos, domaći glazbeni dvojac kojeg čine Stjepan Hauser i Luka Šulić postavili su hrvatski rekord u broju pogleda pojedinačnog videa na YouTubeu. Njihova obrada pjesme Thunderstuck legendardnog rock benda AC/DC pogledana je preko 100 milijuna puta, što je prvi puta da netko iz Hrvatske bilježi takav broj pregleda.

U 2017. čak 47 posto svjetske populacije online

U 2017. čak 47 posto svjetske populacije online

10.12.2017. komentiraj

Najnovije istraživanje koje je proveo eMarketer pokazuje kako će ove godine čak 47 posto svjetske populacije biti online bilo da je riječ o pristupu putem računala, tableta ili pametnog telefona. Za dvije godine očekuje se nastavak rasta broja internetskih korisnika koji bi trebao dosegnuti čak 50 posto populacije odnosno gotovo 3,9 milijardi ljudi.