Facebook predstavio chat aplikaciju za djecu

Facebook predstavio chat aplikaciju za djecu

Foto: Pixabay

Facebook je predstavio novu verziju svoje Messenger aplikacije koja je namijenjena djeci. Time je otvoren novi front u borbi sa Snapchatom za naklonost mlađih korisnika.

Za razliku od uobičajenih Facebookovih aplikacija, ova ne traži od korisnika da ima najmanje 13 godina (premda to do sada nije predstavljalo preveliku prepreku onim koji su bili mlađi od 13). No, kod novog rješenja roditelji imaju punu kontrolu kontakta svojih mališana i korisnici ne moraju imati otvoren račun na Facebooku.

Time je najveća društvena mreža pojačala borbu sa Snapchatom koji je do sada bio uspješniji u privlačenju mlađih korisnika, posebice mlađih tinejdžera. Snimke nove aplikacije na Facebookovu blogu prikazuju djecu koja međusobno komuniciraju uz korištenje filtera poput ušiju životinja ili boja za lice, što su opcije koje su popularne među nešto starijim korisnicima Instagrama i Snapchata.

Aplikacija također uzima u obzir brigu roditelja o mogućnosti da njihovi mališani budu izloženi zlostavljanju i neprikladnim materijalima. Prema najavama iz Facebooka, novi alat za komunikaciju djece neće imati oglase, čime će definitivno izbjeći prikazivanje reklama koje nisu primjerene uzrastu korisnika.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

23.02.2018. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump iznimno je aktivan na Twitteru i on mu od dolaska na političku scenu služi kao način obraćanja ne samo domaćoj već i svjetskoj javnosti. Način na koji to čini često je kontroverzan i provokativan pa izaziva pažnju, ali svejedno nije ni blizu broju pratitelja na Twitteru kao što je njegov prethodnik Barack Obama.

Nova Iskonova rješenja

Nova Iskonova rješenja

22.02.2018. komentiraj

Umjetna inteligencija, strojno učenje i Internet stvari su tehnološki trendovi na koje se ove godine klade baš sve velike konzultantske kuće. Pronalazimo im niz primjena u poslovanju, dok ih u domove primamo na ljestvici od „prilično sramežljivo“ do „nikako“. Razloga je mnogo, a najčešći su nedostupnost, previsoke cijene pametnih uređaja ili nedostatak specifičnih tehničkih znanja za njihovo uspješno korištenje.

Više od četvrtine djece na internetu izloženo seksualnom sadržaju, nasilju i govoru mržnje

Više od četvrtine djece na internetu izloženo seksualnom sadržaju, nasilju i govoru mržnje

22.02.2018. komentiraj

Prošle godine je više od četvrtine djece u dobi od 9 do 17 godina bilo izloženo seksualnom sadržaju na internetu, a gotovo polovina djece bila je povremeno izložena seksualnim sadržajima putem televizije, filma, časopisa ili knjige.