Facebook i Tencent najveći su igrači među društvenim medijima

Facebook i Tencent najveći su igrači među društvenim medijima

Foto: Fotolia

Facebook se pohvalio da je broj njegovih korisnika aktivnih na mjesečnoj razini porastao za 17 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što znači da ih trenutno ima 1,94 milijardi. Naravno, daleko je bolji od konkurencije, a oni najbliži zapravo su dio Facebooka.

Primjerice, WhatsApp i Facebook Messenger su na oko 1,2 milijardi korisnika, a nalaze se na drugom i trećem mjestu. Tek potom slijede kineske društvene mreže kao peti QQ (880 milijuna korisnika), šesti WeChat (850 milijuna korisnika) i osmi Qzone (630 milijuna korisnika), sve redom u vlasništvu kineskog Tencenta.

Izvan tog spektra "ugurao" se Twitter s 320 milijuna korisnika te Snapchat s njih 300 milijuna. Ali, obje društvene mreže su u problemima pa ih Facebook ni ne doživljava toliko ozbiljno. Baš kao zapravo ni Tencent, koji je u dalekoj Kini i nema neku bitniju ulogu van te zemlje. Naravno, Facebook bi se volio pozicionirati tamo, donijelo bi mu to stotine milijuna novih korisnika, ali s obzirom na zakone i regulative u Kini, to bi možda zapravo bio veći teret no korist.

Uostalom, ide Facebooku više nego dobro i na ovaj način, što se jasno vidi.

Još iz kategorije

.hr domena slavi 25 godina postojanja

.hr domena slavi 25 godina postojanja

23.02.2018. komentiraj

CARNET je danas obilježio 25 godina otkako je Hrvatska dobila svoju nacionalnu domenu te tako postala priznata i u globalnom internetskom prostoru. Rečenica „Please go ahead with the new top level domain HR for Croatia“, upućena današnjem zamjeniku Srca Ivanu Mariću 1993. godine, označila je početak formalnog priznavanja .hr domene, a prva registrirana domena bila je srce.hr. Od tada broj domena konstantno raste i trenutno je registrirano njih više od 100 800. Važno je napomenuti kako je Republika Hrvatska jedina europska zemlja koja nudi mogućnost registracije besplatne nacionalne domene za svoje građane i pravne osobe pa tako najveći broj registriranih domena upravo čine one besplatne, njih više od 70 posto. Naplatne .hr domene moguće je registrirati preko ovlaštenih registrara.

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

23.02.2018. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump iznimno je aktivan na Twitteru i on mu od dolaska na političku scenu služi kao način obraćanja ne samo domaćoj već i svjetskoj javnosti. Način na koji to čini često je kontroverzan i provokativan pa izaziva pažnju, ali svejedno nije ni blizu broju pratitelja na Twitteru kao što je njegov prethodnik Barack Obama.

Nova Iskonova rješenja

Nova Iskonova rješenja

22.02.2018. komentiraj

Umjetna inteligencija, strojno učenje i Internet stvari su tehnološki trendovi na koje se ove godine klade baš sve velike konzultantske kuće. Pronalazimo im niz primjena u poslovanju, dok ih u domove primamo na ljestvici od „prilično sramežljivo“ do „nikako“. Razloga je mnogo, a najčešći su nedostupnost, previsoke cijene pametnih uređaja ili nedostatak specifičnih tehničkih znanja za njihovo uspješno korištenje.