Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

Foto: Fotolia

Lifecake, društvena mreža za roditelje namijenjena privatnom i sigurnom dijeljenju fotografija s drugim članovima obitelji, premašila je dva milijuna korisnika i 120 milijuna prijenosa sadržaja, odražavajući sve veću pažnju koja se pridaje zaštiti privatnosti u globalnim društvenim medijima.

Otkad je utemeljen 2012., Lifecake je okupio dva milijuna korisnika jer se roditelji sve više okreću od klasičnog „umreženog roditeljstva“ i odlučuju za sigurnu obiteljsku mrežu s više kontrole.  Lifecake je premašio i 120 milijuna prijenosa fotografija i videozapisa te milijardu sigurnih prikaza fotografija. Prosječni roditelj ne zna puno o zaštiti privatnosti, a prema ispitivanju tvrtke ParentZone* koje je naručio britanski registrator domena Nominet, prije 5. rođendana svog djeteta na društvenim mrežama podijeli oko 1500 njegovih slika.

Svakih 30 sekundi na servis Lifecake doda se nova vremenska crta za dijete. Lifecake omogućuje roditeljima dijeljenje vremenskih crta s određenim prijateljima i članovima obitelji kako bi bili u toku u sigurnom i privatnom okruženju. Pokazatelj je to da su roditelji sve zabrinutiji kad objavljuju fotografije i videozapise svoje djece na internetu. Neki se brinu za privatnost, a drugi samo žele obiteljske trenutke držati dalje od globalnih korisnika društvenih mreža.

Prema Nominetovu/ParentZoneovu istraživanju u kojem je sudjelovalo 2000 roditelja iz Velike Britanije, prosječan roditelj zna vrlo malo o osnovama zaštite privatnosti, a do petog rođendana djeteta na društvenim mrežama podijeli oko 1500 njegovih slika. „Roditelji dijele na tone fotografija. Želja da dokumentiraju radosti djetinjstva razumljiva je“, rekao je suosnivač servisa Lifecake Ed Botterill. „Ali postoji sve veća briga oko kontroliranja tko može vidjeti slike objavljene na javnim računima društvenih mreža i tko je vlasnik sadržaja koji se prenose. Lifecake nudi siguran i privatan način za to, koji će sačuvati vaše uspomene za budućnost. Samo obitelj i najbliži prijatelji, nitko drugi.“

Revolucija koju je donio servis Lifecake bacila je novo svjetlo na sve veću svijest roditelja o prikladnom ponašanju na internetu. Tu platformu trenutačno koristi dva milijuna roditelja, baka i djedova te drugih članova obitelji. Drugi simbolični jubilej za Lifecake jest i nedavno premašena brojka od milijardu prikaza ukupno prenijetih 120 milijuna fotografija i videozapisa, što ukazuje na popularnost ove platforme u povezivanju obitelji i prijatelja.

“Ako svaki pregled traje otprilike tri sekunde, milijardu prikaza fotografija znači stoljeće vremena provedenog u uživanju u obiteljskim trenucima“, rekao je Botterill. „To su dva milijuna ljudi koji su na trenutak zastali da bi se povezali s najvažnijim ljudima u svom životu, ma gdje se oni nalazili. Takva emocionalna vremenska putovanja pomažu roditeljima da ponovno prožive uspomene i na svojevrstan način sačuvaju trenutke koji bi inače bili izgubljeni. Uz Lifecake mogu sigurno i privatno proživjeti priču djetinjstva.“

 

Film o 25 godina interneta pogledajte na slijedećem linku.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

INFOGRAFIKA: Trump na Twitteru

23.02.2018. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump iznimno je aktivan na Twitteru i on mu od dolaska na političku scenu služi kao način obraćanja ne samo domaćoj već i svjetskoj javnosti. Način na koji to čini često je kontroverzan i provokativan pa izaziva pažnju, ali svejedno nije ni blizu broju pratitelja na Twitteru kao što je njegov prethodnik Barack Obama.

Nova Iskonova rješenja

Nova Iskonova rješenja

22.02.2018. komentiraj

Umjetna inteligencija, strojno učenje i Internet stvari su tehnološki trendovi na koje se ove godine klade baš sve velike konzultantske kuće. Pronalazimo im niz primjena u poslovanju, dok ih u domove primamo na ljestvici od „prilično sramežljivo“ do „nikako“. Razloga je mnogo, a najčešći su nedostupnost, previsoke cijene pametnih uređaja ili nedostatak specifičnih tehničkih znanja za njihovo uspješno korištenje.

Više od četvrtine djece na internetu izloženo seksualnom sadržaju, nasilju i govoru mržnje

Više od četvrtine djece na internetu izloženo seksualnom sadržaju, nasilju i govoru mržnje

22.02.2018. komentiraj

Prošle godine je više od četvrtine djece u dobi od 9 do 17 godina bilo izloženo seksualnom sadržaju na internetu, a gotovo polovina djece bila je povremeno izložena seksualnim sadržajima putem televizije, filma, časopisa ili knjige.