Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

Canonova obiteljska foto i video platforma Lifecake ima više od dva milijuna korisnika

Foto: Fotolia

Lifecake, društvena mreža za roditelje namijenjena privatnom i sigurnom dijeljenju fotografija s drugim članovima obitelji, premašila je dva milijuna korisnika i 120 milijuna prijenosa sadržaja, odražavajući sve veću pažnju koja se pridaje zaštiti privatnosti u globalnim društvenim medijima.

Otkad je utemeljen 2012., Lifecake je okupio dva milijuna korisnika jer se roditelji sve više okreću od klasičnog „umreženog roditeljstva“ i odlučuju za sigurnu obiteljsku mrežu s više kontrole.  Lifecake je premašio i 120 milijuna prijenosa fotografija i videozapisa te milijardu sigurnih prikaza fotografija. Prosječni roditelj ne zna puno o zaštiti privatnosti, a prema ispitivanju tvrtke ParentZone* koje je naručio britanski registrator domena Nominet, prije 5. rođendana svog djeteta na društvenim mrežama podijeli oko 1500 njegovih slika.

Svakih 30 sekundi na servis Lifecake doda se nova vremenska crta za dijete. Lifecake omogućuje roditeljima dijeljenje vremenskih crta s određenim prijateljima i članovima obitelji kako bi bili u toku u sigurnom i privatnom okruženju. Pokazatelj je to da su roditelji sve zabrinutiji kad objavljuju fotografije i videozapise svoje djece na internetu. Neki se brinu za privatnost, a drugi samo žele obiteljske trenutke držati dalje od globalnih korisnika društvenih mreža.

Prema Nominetovu/ParentZoneovu istraživanju u kojem je sudjelovalo 2000 roditelja iz Velike Britanije, prosječan roditelj zna vrlo malo o osnovama zaštite privatnosti, a do petog rođendana djeteta na društvenim mrežama podijeli oko 1500 njegovih slika. „Roditelji dijele na tone fotografija. Želja da dokumentiraju radosti djetinjstva razumljiva je“, rekao je suosnivač servisa Lifecake Ed Botterill. „Ali postoji sve veća briga oko kontroliranja tko može vidjeti slike objavljene na javnim računima društvenih mreža i tko je vlasnik sadržaja koji se prenose. Lifecake nudi siguran i privatan način za to, koji će sačuvati vaše uspomene za budućnost. Samo obitelj i najbliži prijatelji, nitko drugi.“

Revolucija koju je donio servis Lifecake bacila je novo svjetlo na sve veću svijest roditelja o prikladnom ponašanju na internetu. Tu platformu trenutačno koristi dva milijuna roditelja, baka i djedova te drugih članova obitelji. Drugi simbolični jubilej za Lifecake jest i nedavno premašena brojka od milijardu prikaza ukupno prenijetih 120 milijuna fotografija i videozapisa, što ukazuje na popularnost ove platforme u povezivanju obitelji i prijatelja.

“Ako svaki pregled traje otprilike tri sekunde, milijardu prikaza fotografija znači stoljeće vremena provedenog u uživanju u obiteljskim trenucima“, rekao je Botterill. „To su dva milijuna ljudi koji su na trenutak zastali da bi se povezali s najvažnijim ljudima u svom životu, ma gdje se oni nalazili. Takva emocionalna vremenska putovanja pomažu roditeljima da ponovno prožive uspomene i na svojevrstan način sačuvaju trenutke koji bi inače bili izgubljeni. Uz Lifecake mogu sigurno i privatno proživjeti priču djetinjstva.“

 

Film o 25 godina interneta pogledajte na slijedećem linku.

Još iz kategorije

Vaše kućno računalo možda je potajno dio masivne botnet mreže

Vaše kućno računalo možda je potajno dio masivne botnet mreže

12.12.2017. komentiraj

Kućno računalo prosječnog korisnika možda djeluje nevino i neopasno, ali u teoriji može služiti kao alat u međunarodnom kriminalu. Bez da korisnik to zna! Razlog za to može biti uključenost u botnetu ili skupu računala koji su putem malicioznog softvera zaražena i samim time pogodna za korištenje na bilo koji način.

Obrada popularne rock pjesme Thunderstruck hrvatskog dvojca 2Cellos pogledana 100 milijuna puta

Obrada popularne rock pjesme Thunderstruck hrvatskog dvojca 2Cellos pogledana 100 milijuna puta

11.12.2017. komentiraj

2Cellos, domaći glazbeni dvojac kojeg čine Stjepan Hauser i Luka Šulić postavili su hrvatski rekord u broju pogleda pojedinačnog videa na YouTubeu. Njihova obrada pjesme Thunderstuck legendardnog rock benda AC/DC pogledana je preko 100 milijuna puta, što je prvi puta da netko iz Hrvatske bilježi takav broj pregleda.

U 2017. čak 47 posto svjetske populacije online

U 2017. čak 47 posto svjetske populacije online

10.12.2017. komentiraj

Najnovije istraživanje koje je proveo eMarketer pokazuje kako će ove godine čak 47 posto svjetske populacije biti online bilo da je riječ o pristupu putem računala, tableta ili pametnog telefona. Za dvije godine očekuje se nastavak rasta broja internetskih korisnika koji bi trebao dosegnuti čak 50 posto populacije odnosno gotovo 3,9 milijardi ljudi.