Avast lansirao vlastiti internet preglednik s ugrađenim YouTube downloaderom

Avast lansirao vlastiti internet preglednik s ugrađenim YouTube downloaderom

Foto: Antonio Jularić

Antivirusni gigant Avast odlučio se predstaviti internetski preglednik Avast Secure Browser s ugrađenim YouTube alatom za preuzimanje sadržaja, koji popularnije nazivamo YouTube Downloader. Tim video downloaderom se može preuzimati i Vimeo clipove.

Upravo takvi trikovi pokušaj su da se Avast nametne na poprilično ispunjenim tržištu internetskih preglednika, kojim vladaju Chrome, Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer i Edge.

Osim YouTube dodatka, koji je zanimljiv, ali ne i toliko sjajan da bi činio razliku, Avast kroz svoj internetski preglednik nudi VPN usluge i adblock alat. To u kompletu već jest zanimljivo, posebno jer dolazi unaprijed instalirano pa korisnik dobiva sve odjednom, bez ikakvih komplikacija.

Avast Secure Browser baziran je na Chromiumu pa nudi brzinu, stabilnost i mogućnost brojnih dodataka "treće strane". Uz to, s obzirom da je Avast sjajan na svom području zaštite računala, širi sve to i na internetski preglednik pa korisnici dobivaju zagarantiranu sigurnost gdje god surfali i što god radili. Tako nešto ipak nije uobičajeno pa bi Avast svakako trebao po tom pitanju imati značajnu prednost.

Posebno raduje besplatni VPN, što bi narednih godina moglo postati normalno. Primjerice, da situacija ide u tom smjeru potvrdio je McAfee preuzimanjem Tunnelbeara ranije ove godine. Izaziva to paniku kod VPN poslužitelja, ali i radost kod prosječnog korisnika koji želi anonimnost i(li) privatnost dok je online.

Uz sve te zanimljivosti, Avast Secure Browser je jednostavan za korištenje i za instalaciju, što ga čini još primamljivijim korisnicima. Samo, treba znati da je alat za preuzimanje video sadržaja s YouTubea i Vimea podložan mogućim optužbama za kršenje autorskih prava, pa će biti zanimljivo vidjeti kako Avast planira odgovoriti na taj problem, koji će se svakako pojaviti prije ili kasnije.

Još iz kategorije

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

Najranjivije aplikacije su one za internet i mobilno bankarstvo

20.04.2018. komentiraj

Internet bankarstvo s pametnim telefonima proširilo se među korisnicima vrlo brzo, no taj trend nije pratio razvoj sigurnosti aplikacija koje omogućavaju jednostavno, efikasno i brzo bankarenje. Naime, prema istraživanju provedenom od strane Positive Technologies, najranjivije aplikacije upravo su one vezane uz internet bankarstvo!

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

Vipnet osvojio šest nagrada na Danima komunikacija

18.04.2018. komentiraj

U sklopu šestog izdanja festivala Dani komunikacija, koji je održan prošlog vikenda u Rovinju, Vipnet je osvojio šest nagrada. Po tri su im pripale u natjecanjima MIXX i Ideja X, od čega je čak četiri dobila kampanja „Nema da nema“.

South Central Ventures investirao je u LittleDot

South Central Ventures investirao je u LittleDot

18.04.2018. komentiraj

South Central Ventures je objavio najnoviju investiciju u svom portfelju- LittleDot. Aplikaciju su osmislili Dario Šimović i doktor Milivoj Jovančević, LittleDot je platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta.