Zašto je manje rubova bitno

Zašto je manje rubova bitno

Foto: LG

Južnokorejski LG možda se ne može pohvaliti rezultatima prodaje pametnih telefona kao prije tri ili pet godina, ali može se pohvaliti činjenicom da je G6 model jedan od najboljih, kad se govori o dizajnu. Jer, odbacio je praktički potpuno rubove sa zaslona i postao zapravo predvodnik trenda koji je slijedio Samsung, a navodno će i Apple.

Zato su u kompaniji iskoristili priliku te napravili zanimljivu infografiku pod nazivom "Zašto je manje rubova bitno" (eng., Why Bezel-Less Matters) i u samom startu se koncentrirali na podatak koji je iznio International Data Corporation (IDC), a kaže da će u 2018. godini uređaji sa zaslonom od minimalno 5,5 inča premašiti po brojci isporuka one s manjim zaslonima te da će u takvoj situaciji oni uređaji s manjim (ili nepostojećim) rubovima uvelike profitirati.

"Tako nešto je očekivano, uređaji s manjim zaslonima imaju toliko mana. Primjerice ovo je pet najčešćih. Čak 57,2 posto korisnika tvrdi da na manjim zaslonima jest poprilično iritantno što često stisnu krivu tipku, bilo da je riječ o tipkovnici ili aplikaciji. Zatim, smeta im što slučajno na taj način kliknu na oglas i to tvrdi njih 40,3 posto, dok njih 35,4 posto smatra da sama slika na manjim zaslonima izgleda lošije. Njih pak 32,6 posto smatra da manji zasloni prikazuju premalo korisnih podataka odjednom, a njih 20 posto kaže da manji zasloni nisu pogodni za editiranje video ili foto sadržaja", navodi LG u svojoj maloj prezentaciji kroz IDC-ovu infografiku.

Cijela ta "predstava" zapravo je dodatna promocija za LG G6, koji po hardverskim značajkama ipak kaska za većinom, ako ne i svim, direktnim konkurentima na tržištu. Prvenstveno iz razloga što je stigao na tržište prerano i ostao bez Snapdragon 835 procesora i zato ima slabiji Snapdragon 821. No, LG se potrudio raznim akcijama, poklonima, nagradnim igrama i marketinškim kampanjama pridobiti korisnike, što uspijeva. Trenutno se nalazi na šestom mjestu najjačih svjetskih proizvođača pametnih telefona i s obzirom na novi pad cijena za G6, koji se sad kreće na otprilike 500 američkih dolara u trgovinama, čini se da bi treći kvartal mogao biti i bolji za LG.

Kako god, u pravu su kad kažu da su manji rubovi prednost, a to nam samo sugerira da će dogodine LG vrlo vjerojatno napraviti značajniji pomak no što je napravio s G6.

Još iz kategorije

Android dosegao 85 posto udjela na smartphone tržištu

Android dosegao 85 posto udjela na smartphone tržištu

22.07.2017. komentiraj

Nije nikakva tajna da je Android operativni sustav dominantan na mobilnom tržištu i to se nije promijenilo ni nakon prvog kvartala ove godine. Googleov ponos trenutno je na 85 posto udjela dok je iOS na 14,7 posto. Tužno je pak vidjeti Windows Phone, koji se nalazi na 0,1 posto, a s obzirom da ga se Microsoft odrekao, uskoro će iščeznuti u potpunosti. Na isto toliko nalazi se i BlackBerry, koji se okrenuo Androidu pa je također pitanje vremena kad će nestati.

Iscurile nove fotografije iPhonea 8

Iscurile nove fotografije iPhonea 8

21.07.2017. komentiraj

Apple za desetu godišnjicu od predstavljanja originalnog iPhonea priprema nešto uistinu uzbudljivo i ako je vjerovati nedavno „procurenim“ fotografijama, posljednji model tog skupocjenog i najprofitabilnijeg pametnog telefona na svijetu izgledat će uistinu dobro.

Microsoft uskratio podršku za dio računala na Windowsima 10

Microsoft uskratio podršku za dio računala na Windowsima 10

21.07.2017. komentiraj

Cijela generacija računala, stara tri ili četiri godine, ostala je bez softverske podrške za Windows 10. Razlog je hardverske prirode, a ako Microsoft u sljedećih šest do devet mjeseci ne nađe način za nadogradnju sustava tih korisnika oni će trajno biti uskraćeni za sigurnosne zakrpe.