Zašto je manje rubova bitno

Zašto je manje rubova bitno

Foto: LG

Južnokorejski LG možda se ne može pohvaliti rezultatima prodaje pametnih telefona kao prije tri ili pet godina, ali može se pohvaliti činjenicom da je G6 model jedan od najboljih, kad se govori o dizajnu. Jer, odbacio je praktički potpuno rubove sa zaslona i postao zapravo predvodnik trenda koji je slijedio Samsung, a navodno će i Apple.

Zato su u kompaniji iskoristili priliku te napravili zanimljivu infografiku pod nazivom "Zašto je manje rubova bitno" (eng., Why Bezel-Less Matters) i u samom startu se koncentrirali na podatak koji je iznio International Data Corporation (IDC), a kaže da će u 2018. godini uređaji sa zaslonom od minimalno 5,5 inča premašiti po brojci isporuka one s manjim zaslonima te da će u takvoj situaciji oni uređaji s manjim (ili nepostojećim) rubovima uvelike profitirati.

"Tako nešto je očekivano, uređaji s manjim zaslonima imaju toliko mana. Primjerice ovo je pet najčešćih. Čak 57,2 posto korisnika tvrdi da na manjim zaslonima jest poprilično iritantno što često stisnu krivu tipku, bilo da je riječ o tipkovnici ili aplikaciji. Zatim, smeta im što slučajno na taj način kliknu na oglas i to tvrdi njih 40,3 posto, dok njih 35,4 posto smatra da sama slika na manjim zaslonima izgleda lošije. Njih pak 32,6 posto smatra da manji zasloni prikazuju premalo korisnih podataka odjednom, a njih 20 posto kaže da manji zasloni nisu pogodni za editiranje video ili foto sadržaja", navodi LG u svojoj maloj prezentaciji kroz IDC-ovu infografiku.

Cijela ta "predstava" zapravo je dodatna promocija za LG G6, koji po hardverskim značajkama ipak kaska za većinom, ako ne i svim, direktnim konkurentima na tržištu. Prvenstveno iz razloga što je stigao na tržište prerano i ostao bez Snapdragon 835 procesora i zato ima slabiji Snapdragon 821. No, LG se potrudio raznim akcijama, poklonima, nagradnim igrama i marketinškim kampanjama pridobiti korisnike, što uspijeva. Trenutno se nalazi na šestom mjestu najjačih svjetskih proizvođača pametnih telefona i s obzirom na novi pad cijena za G6, koji se sad kreće na otprilike 500 američkih dolara u trgovinama, čini se da bi treći kvartal mogao biti i bolji za LG.

Kako god, u pravu su kad kažu da su manji rubovi prednost, a to nam samo sugerira da će dogodine LG vrlo vjerojatno napraviti značajniji pomak no što je napravio s G6.

Još iz kategorije

Krenula distribucija iOS 11, ali neće svi uređaji dobiti nadogradnju u isto vrijeme

Krenula distribucija iOS 11, ali neće svi uređaji dobiti nadogradnju u isto vrijeme

21.09.2017. komentiraj

Apple je s 19. rujnom službeno pustio mobilni operativni sustav iOS 11, napravljen za iPad, iPhone i iPod touch uređaje. No, on će biti dostupan na starijim uređajima tek kasnije ove godine.

Lansirana besplatna Android aplikacija za javni gradski prijevoz u Zadru

Lansirana besplatna Android aplikacija za javni gradski prijevoz u Zadru

21.09.2017. komentiraj

Od početka mjeseca dostupna je besplatna Android aplikacija za javni gradski prijevoz u gradu Zadru. Ideja je nastala na Google I/O Extended Hackathonu održanom sredinom svibnja ove godine u Zadru.

Kreće prodaja iPhone 8 i iPhone 8 Plus u Hrvatskoj, počinje i pretprodaja iPhonea X

Kreće prodaja iPhone 8 i iPhone 8 Plus u Hrvatskoj, počinje i pretprodaja iPhonea X

20.09.2017. komentiraj

Prošlog tjedna predstavljena je nova generacija iPhonea, o čemu smo pisali odmah nakon samog predstavljanja. Detalje možete pročitati ovdje. Tjedan dana kasnije, doznali smo i kada prvi iPhonei nove generacije stižu u Hrvatsku.