Zašto je manje rubova bitno

Zašto je manje rubova bitno

Foto: LG

Južnokorejski LG možda se ne može pohvaliti rezultatima prodaje pametnih telefona kao prije tri ili pet godina, ali može se pohvaliti činjenicom da je G6 model jedan od najboljih, kad se govori o dizajnu. Jer, odbacio je praktički potpuno rubove sa zaslona i postao zapravo predvodnik trenda koji je slijedio Samsung, a navodno će i Apple.

Zato su u kompaniji iskoristili priliku te napravili zanimljivu infografiku pod nazivom "Zašto je manje rubova bitno" (eng., Why Bezel-Less Matters) i u samom startu se koncentrirali na podatak koji je iznio International Data Corporation (IDC), a kaže da će u 2018. godini uređaji sa zaslonom od minimalno 5,5 inča premašiti po brojci isporuka one s manjim zaslonima te da će u takvoj situaciji oni uređaji s manjim (ili nepostojećim) rubovima uvelike profitirati.

"Tako nešto je očekivano, uređaji s manjim zaslonima imaju toliko mana. Primjerice ovo je pet najčešćih. Čak 57,2 posto korisnika tvrdi da na manjim zaslonima jest poprilično iritantno što često stisnu krivu tipku, bilo da je riječ o tipkovnici ili aplikaciji. Zatim, smeta im što slučajno na taj način kliknu na oglas i to tvrdi njih 40,3 posto, dok njih 35,4 posto smatra da sama slika na manjim zaslonima izgleda lošije. Njih pak 32,6 posto smatra da manji zasloni prikazuju premalo korisnih podataka odjednom, a njih 20 posto kaže da manji zasloni nisu pogodni za editiranje video ili foto sadržaja", navodi LG u svojoj maloj prezentaciji kroz IDC-ovu infografiku.

Cijela ta "predstava" zapravo je dodatna promocija za LG G6, koji po hardverskim značajkama ipak kaska za većinom, ako ne i svim, direktnim konkurentima na tržištu. Prvenstveno iz razloga što je stigao na tržište prerano i ostao bez Snapdragon 835 procesora i zato ima slabiji Snapdragon 821. No, LG se potrudio raznim akcijama, poklonima, nagradnim igrama i marketinškim kampanjama pridobiti korisnike, što uspijeva. Trenutno se nalazi na šestom mjestu najjačih svjetskih proizvođača pametnih telefona i s obzirom na novi pad cijena za G6, koji se sad kreće na otprilike 500 američkih dolara u trgovinama, čini se da bi treći kvartal mogao biti i bolji za LG.

Kako god, u pravu su kad kažu da su manji rubovi prednost, a to nam samo sugerira da će dogodine LG vrlo vjerojatno napraviti značajniji pomak no što je napravio s G6.

Još iz kategorije

Debakl s Galaxy Note 7 prošle godine nije ostavio traga na Samsungu

Debakl s Galaxy Note 7 prošle godine nije ostavio traga na Samsungu

22.11.2017. komentiraj

Samsung Galaxy Note 7 i eksplozije koje su ga obilježile davna su prošlost za južnokorejsku kompaniju jer u ovoj godini bilježe se sjeni rezultati poslovanja, koji potvrđuju da se debakl odavno zaboravio i sanirao. Naime, u trećem kvartalu očekuju se prihodi od 54,7 milijardi američkih dolara i profit od 12,8 milijardi dolara.

iMac Pro dolazit će s A10 Fusion koprocesorom i podrškom za Siri i SecureBoot

iMac Pro dolazit će s A10 Fusion koprocesorom i podrškom za Siri i SecureBoot

21.11.2017. komentiraj

Apple je na svojoj godišnjoj WWDC konferenciji u srpnju najavio novi iMac Pro, no od tada praktički ništa od novih informacija nije izašlo u javnost. No, ovog vikenda su gurui za Appleove firmwareove Steven Troughton-Smith i Guilherme Rambo u javnost objavili kako će iMac Pro dolaziti s A10 Fusion koprocesorom.

Višestruke CES 2018 Innovation nagrade za LG

Višestruke CES 2018 Innovation nagrade za LG

20.11.2017. komentiraj

Tvrtka LG Electronics osvojila je višestruka priznanja za inovacije u području tehnologije i dizajna dodjelom nagrada CES 2018 Innovation, među kojima su one za OLED televizore i hladnjake koji će biti predstavljeni u siječnju 2018.