Zašto biste trebali kupiti 4K televizor?

Zašto biste trebali kupiti 4K televizor?

Foto: Shutterstock

Televizori su odmakli daleko u tehnološkom smislu 2004. godine predstavljanjem Full High Definiton (FHD) rezolucije, a posljednje dvije godine dogodio se novi pomak prema naprijed predstavljanjem 4K tehnologije, koja ima rezoluciju od 4096x2160 piksela.

I nikad nije bila dostupnija, jer televizori koji ju nude koštaju i po četiri do pet tisuća kuna. Samo, treba znati i da proizvođači često Ultra High Definiton (UHD), čija je rezolucija 3840x2160 piksela, reklamiraju kao 4K. No, razlike su ljudskom oku nevidljive i ne treba brinuti zbog toga već prigrliti činjenicu da su cijene toliko pale pa imate nevjerojatno kvalitetu na pladnju.

Ukoliko se još uvijek nećkate, pomoći ćemo ovim tekstom i navesti četiri razloga zašto kupiti 4K televizor. Možda se nakon toga predomislite!

1. Najbolji od najboljih imaju 4K

U današnje vrijeme svi najbolji televizori dolaze s 4K pa ako želite "pametniji" uređaj, brži, s više mogućnosti, kvalitetniji, s boljom podrškom i dužim vijekom trajanja, tad je 4K TV najbolje rješenje.

2. Bolja slika

Ovo nije neko iznenađenje ili otkriće koje ne biste očekivali kao prednost. Naime, 4K je trenutno najbolja moguća rezolucija i samim time slika je najbolja u svakom smislu.

3. Sadržaj

Uz bolju sliku, sve je više ekskluzivnog 4K sadržaja, posebno kad se radi o streaming platformama kao Netlifx, Amazon, Hulu ili Vudu... Ukratko, dobit ćete mnogo za novac koji uložite u 4K televizor i nećete zaostajati po pitanju onoga što možete dobiti, ili ne dobiti s televizorom koji se koristi starijom tehnologijom.

4. HDR razlika

Kad se mislilo da 4K ne može ponuditi više, pojavio se visoki dinamički rasponom (HDR - High Dynamic Range) i pružio dodatni iskorak. Naime, HDR istinski nudi razlike i poboljšava sliku. Drugim riječima, televizori s podrškom za HDR proširit će omjer kontrasta i paletu boja i ponuditi realniju i prirodniju sliku bližu načinu na koji vaše oči zapravo vide stvarni svijet. Duboke crne boje kombiniraju se s vrlo jarkim osvijetljenim mjestima i proizvode razinu realnosti koja prije nije bila moguća. A kad imate 4K TV tad i HDR daje više nego u bilo kojem drugom slučaju.

Još iz kategorije

Logitech osvojio rekordnih 13 Red Dot nagrada

Logitech osvojio rekordnih 13 Red Dot nagrada

20.04.2018. komentiraj

Tvrtka Logitech objavila je kako osvojila ukupno dosad najveći broj Red Dot nagrada za dizajn. Prilikom dodjele nagrada za 2018. godinu trinaest njihovih proizvoda iz ukupno deset kategorija pokupilo je priznanja.

HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

20.04.2018. komentiraj

U Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb danas se otvara 11. izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, na kojoj će svoje radove predstaviti mladi suvremeni umjetnici. Riječ je o najvećoj i ujedno jednoj od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

AOC predstavio novi gaming monitor AGON AG322QC4

AOC predstavio novi gaming monitor AGON AG322QC4

19.04.2018. komentiraj

Tvrtka AOC predstavlja novi dodatak u AGON premium gaming liniji monitora, AOC AGON AG322QC4. Monitor dolazi s najnovijim tehnologijama VESA DisplayHDR 400 i Radeon FreeSync 2.