Proizvođači Android mobitela će slijediti Apple u implementaciji tehnologije prepoznavanja lica

Proizvođači Android mobitela će slijediti Apple u implementaciji tehnologije prepoznavanja lica

Foto: Apple

Proizvođači pametnih telefona godinama bezuspješno pokušavaju implementirati senzore za prepoznavanje otiska prsta ispod samog zaslona uređaja i nadaju se da bi mogli do ljeta sljedeće godine napraviti neki pomak po tom pitanju. Ali, nije to sve na čemu se radi u zadnje vrijeme jer na red je došlo i prepoznavanje lica, koje je Apple sa svojim Face ID sustavom izveo iznimno dobro.

“Android proizvođači ne žele zaostajati i sad ulažu sve napore kako bi dostigli Apple na polju senzora za prepoznavanje lica. U 2018. će sigurno ponuditi odgovor na iPhone X, a sad treba vidjeti koliko će on biti kvalitetan. Jer, jasno je da 3D skeniranje jest budućnost i korisnici to vide kao iznimno korisnu zaštitu za svoje uređaje, ali i otvara veliku priliku za proširenu stvarnost (AR)”, rekao je ugledni korejski analitičar Ming-Chi Kuo.

S obzirom da je proširena stvarnost tehnologija od koje se mnogo očekuje, posebno u mobilnom svijetu, naravno da proizvođači žele napraviti iskorak. Pokemon Go pokazao je što se s AR može postići, a sad to žele i drugi.

Naime, ljudi jako dobro reagiraju na AR proizvode i to treba iskoristiti tako što će im se ponuditi nešto kvalitetno. Hardverski su pametni telefoni danas na razini koja može podnijeti sve zahtjeve, ali softverska rješenja još uvijek nisu najidealnija. Iako, 2018. bi to trebala promijeniti u potpunosti.

“Sve ovo ne znači da se odustaje od otiska prsta ispod zaslona uređaja. Na tome će se nastaviti raditi i čini se da je Samsung najbliži konačnom rješenju. Naime, on proizvodi OLED zaslone i to je velika prednost pred drugim proizvođačima, posebno na Android tržištu. Vjerujem da će sljedećeg ljeta s Galaxy Note 9 stići taj novitet”, naglašava Kuo.

Neće biti lako, potvrdilo se to i u Appleovu slučaju. Naime, ta kompanija je ostavljala mogućnost za otisak prsta ispod zaslona na svojim novim iPhone modelima, ali nije išlo pa se odustalo i priklonilo Face ID umjesto toga, što nije nimalo loša odluka jer sad i Appleova aplikacija Animoji doživljava procvat, a mogućnosti iskorištavanja Face ID još su uvijek neotkrivene.

Još iz kategorije

HMD agresivno promovira „čisti“ Android na Nokia telefonima

HMD agresivno promovira „čisti“ Android na Nokia telefonima

21.03.2018. komentiraj

Tvrtka HMD, vlasnik brenda Nokia, krenula je u kampanju promocije osnovne verzije Androida bez, kako kažu, nepotrebnih dodataka koje proizvođači nameću kupcima. Novi pristup nazvali su Phone Shui, aludirajući pritom na Feng Shui filozofiju koja se bazira na minimalizmu.

HTC predstavio pametne telefone Desire 12 i Desire 12+

HTC predstavio pametne telefone Desire 12 i Desire 12+

21.03.2018. komentiraj

HTC je predstavio nove pametne telefone srednje klase Desire 12 i Desire 12+. Desire 12 dolazi s glavnom kamerom od 13 MP, dok Desire 12+ dolazi opremljen s 13 MP + 2 MP dual kamerom. Stražnje kamere na oba modela imaju otvor blende f/2,2 uz automatsko izoštravanje detekcijom faze i LED bljeskalicu.

Logitech G predstavio nove gaming zvučnike i mehaničku tipkovnicu s LIGHTSYNC tehnologijom

Logitech G predstavio nove gaming zvučnike i mehaničku tipkovnicu s LIGHTSYNC tehnologijom

21.03.2018. komentiraj

Logitech G je predstavio dva nova člana u obitelji visoko učinkovite gamerske opreme. Logitech G560 PC Gaming Speakers prvi su gaming zvučnici koji koriste naprednu Logitech G LIGHTSYNC tehnologiju koja sinkronizira svjetlost i zvuk uz gaming. Uz zvučnike tu je i Logitech G513 Mechanical Gaming Keyboard. G513 predstavlja LIGHTSYNC RGB, nudi izbor dvaju mehaničkih Romer-G prekidača i oslonac za ruke.