Proizvođači Android mobitela će slijediti Apple u implementaciji tehnologije prepoznavanja lica

Proizvođači Android mobitela će slijediti Apple u implementaciji tehnologije prepoznavanja lica

Foto: Apple

Proizvođači pametnih telefona godinama bezuspješno pokušavaju implementirati senzore za prepoznavanje otiska prsta ispod samog zaslona uređaja i nadaju se da bi mogli do ljeta sljedeće godine napraviti neki pomak po tom pitanju. Ali, nije to sve na čemu se radi u zadnje vrijeme jer na red je došlo i prepoznavanje lica, koje je Apple sa svojim Face ID sustavom izveo iznimno dobro.

“Android proizvođači ne žele zaostajati i sad ulažu sve napore kako bi dostigli Apple na polju senzora za prepoznavanje lica. U 2018. će sigurno ponuditi odgovor na iPhone X, a sad treba vidjeti koliko će on biti kvalitetan. Jer, jasno je da 3D skeniranje jest budućnost i korisnici to vide kao iznimno korisnu zaštitu za svoje uređaje, ali i otvara veliku priliku za proširenu stvarnost (AR)”, rekao je ugledni korejski analitičar Ming-Chi Kuo.

S obzirom da je proširena stvarnost tehnologija od koje se mnogo očekuje, posebno u mobilnom svijetu, naravno da proizvođači žele napraviti iskorak. Pokemon Go pokazao je što se s AR može postići, a sad to žele i drugi.

Naime, ljudi jako dobro reagiraju na AR proizvode i to treba iskoristiti tako što će im se ponuditi nešto kvalitetno. Hardverski su pametni telefoni danas na razini koja može podnijeti sve zahtjeve, ali softverska rješenja još uvijek nisu najidealnija. Iako, 2018. bi to trebala promijeniti u potpunosti.

“Sve ovo ne znači da se odustaje od otiska prsta ispod zaslona uređaja. Na tome će se nastaviti raditi i čini se da je Samsung najbliži konačnom rješenju. Naime, on proizvodi OLED zaslone i to je velika prednost pred drugim proizvođačima, posebno na Android tržištu. Vjerujem da će sljedećeg ljeta s Galaxy Note 9 stići taj novitet”, naglašava Kuo.

Neće biti lako, potvrdilo se to i u Appleovu slučaju. Naime, ta kompanija je ostavljala mogućnost za otisak prsta ispod zaslona na svojim novim iPhone modelima, ali nije išlo pa se odustalo i priklonilo Face ID umjesto toga, što nije nimalo loša odluka jer sad i Appleova aplikacija Animoji doživljava procvat, a mogućnosti iskorištavanja Face ID još su uvijek neotkrivene.

Još iz kategorije

Huawei predstavio i lite verziju Mate 10 pametnog telefona

Huawei predstavio i lite verziju Mate 10 pametnog telefona

19.10.2017. komentiraj

Ovog je tjedna Huawei u Münchenu pompozno najavio svoje nove telefone iz Mate serije. Osim Mate 10 i Mate 10 Pro, te skupe verzije Porsche Design, najavili su i najjeftinijeg novog člana Mate obitelji, Mate 10 lite.

DxO odvojiva smartphone kamera stiže i za Android uređaje

DxO odvojiva smartphone kamera stiže i za Android uređaje

18.10.2017. komentiraj

Tvrtka DxO, poznata po ocjenjivanju kamera u pametnim telefonima, prije dvije godine lansirala je malu kameru DxO One koja se spaja preko Lightning porta u iPhone i iPad. Sada konačno dodatak stiže i na Android uređaje, a spajat će se preko USB-C konektora.

Rusi izumili radijator koji usput rudari kriptovalutu Ethereum

Rusi izumili radijator koji usput rudari kriptovalutu Ethereum

18.10.2017. komentiraj

Inovacije u zemljama slabije ekonomije uvijek su bile poprilično originalne, a nerijetko bi donosile financijsku korist. Baš kao u posljednjem ruskom slučaju, koji plijeni pozornost cijelog svijeta. Jer, startup Comino izumio je uređaj za grijanje i hlađenje koji ujedno služi kao napredan alat za rudarenje kriptovalute Ethereum.