Panika u Appleu zbog gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Panika u Appleu zbog  gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Foto: Ilustracija

Apple bi u rujnu trebao predstaviti iPhone 8 modele pametnih telefona i posljednje pripreme za taj velik događaj već su u tijeku. No, ako je vjerovati onome što objavljuje Fast Company, problema ima previše i toliki su da izazivaju paniku u najvrednijoj kompaniji na svijetu.

Ipak, prema svim informacijama koje se objavljuju treba biti oprezan jer nisu službene, a samim time ni pouzdane. Temelje se ne neimenovanim anonimnim izvorima "koji su detaljno upoznati sa situacijom u Appleu". A ti izvori kažu da Apple ne zna kako izvesti na kvalitetan način bežično punjenje uređaja pa bi mogao odustati od te mogućnosti na način kako je zamišljeno.

Naime, Apple želi omogućiti bežično punjenje već u startu kao mogućnost na svojim uređajima, ali prema ovim navodima će morati ipak odustati od toga i ponuditi tako nešto raznim dodacima. Među njima je i "platforma" za punjenje baterije, na koju se uređaj mora prisloniti, a dolazi odvojeno od iPhonea 8, što znači da se mora posebno kupiti. Samo, čak i to će kasniti pa bi stiglo tek krajem ove godine, zajedno s iOS 11.1. To sugerira da su problemi softverske prirode, a ne hardverske.

Osim ovog detalja, ponovno u prvi plan dolazi 3D senzor koji bi trebao zamijeniti Touch ID, za koji prema novom dizajnu nema mjesta na zaslonu ili ispod njega. Tek bi se mogao pojaviti straga, što Appleove fanove ne zadovoljava. Nažalost po njih, 3D senzori također imaju softverske probleme pa bi taj segment mogao proraditi također s nadopunom softvera, a to znači da neće biti spreman s dolaskom iPhone 8 na tržište.

Ako je sve ovo istina, Apple bi mogao biti u problemima jer ostalo je malo vremena i iPhone 8 bez ovih naprednih dodataka nije isti. Posebno se to odnosi na eventualni izostanak Touch ID, koji je superioran konkurenciji i odreći ga se za nešto tako nepraktično kao što je prepoznavanje lica uistinu nema smisla.

Još iz kategorije

Android dosegao 85 posto udjela na smartphone tržištu

Android dosegao 85 posto udjela na smartphone tržištu

22.07.2017. komentiraj

Nije nikakva tajna da je Android operativni sustav dominantan na mobilnom tržištu i to se nije promijenilo ni nakon prvog kvartala ove godine. Googleov ponos trenutno je na 85 posto udjela dok je iOS na 14,7 posto. Tužno je pak vidjeti Windows Phone, koji se nalazi na 0,1 posto, a s obzirom da ga se Microsoft odrekao, uskoro će iščeznuti u potpunosti. Na isto toliko nalazi se i BlackBerry, koji se okrenuo Androidu pa je također pitanje vremena kad će nestati.

Iscurile nove fotografije iPhonea 8

Iscurile nove fotografije iPhonea 8

21.07.2017. komentiraj

Apple za desetu godišnjicu od predstavljanja originalnog iPhonea priprema nešto uistinu uzbudljivo i ako je vjerovati nedavno „procurenim“ fotografijama, posljednji model tog skupocjenog i najprofitabilnijeg pametnog telefona na svijetu izgledat će uistinu dobro.

Microsoft uskratio podršku za dio računala na Windowsima 10

Microsoft uskratio podršku za dio računala na Windowsima 10

21.07.2017. komentiraj

Cijela generacija računala, stara tri ili četiri godine, ostala je bez softverske podrške za Windows 10. Razlog je hardverske prirode, a ako Microsoft u sljedećih šest do devet mjeseci ne nađe način za nadogradnju sustava tih korisnika oni će trajno biti uskraćeni za sigurnosne zakrpe.