Panika u Appleu zbog gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Panika u Appleu zbog  gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Foto: Ilustracija

Apple bi u rujnu trebao predstaviti iPhone 8 modele pametnih telefona i posljednje pripreme za taj velik događaj već su u tijeku. No, ako je vjerovati onome što objavljuje Fast Company, problema ima previše i toliki su da izazivaju paniku u najvrednijoj kompaniji na svijetu.

Ipak, prema svim informacijama koje se objavljuju treba biti oprezan jer nisu službene, a samim time ni pouzdane. Temelje se ne neimenovanim anonimnim izvorima "koji su detaljno upoznati sa situacijom u Appleu". A ti izvori kažu da Apple ne zna kako izvesti na kvalitetan način bežično punjenje uređaja pa bi mogao odustati od te mogućnosti na način kako je zamišljeno.

Naime, Apple želi omogućiti bežično punjenje već u startu kao mogućnost na svojim uređajima, ali prema ovim navodima će morati ipak odustati od toga i ponuditi tako nešto raznim dodacima. Među njima je i "platforma" za punjenje baterije, na koju se uređaj mora prisloniti, a dolazi odvojeno od iPhonea 8, što znači da se mora posebno kupiti. Samo, čak i to će kasniti pa bi stiglo tek krajem ove godine, zajedno s iOS 11.1. To sugerira da su problemi softverske prirode, a ne hardverske.

Osim ovog detalja, ponovno u prvi plan dolazi 3D senzor koji bi trebao zamijeniti Touch ID, za koji prema novom dizajnu nema mjesta na zaslonu ili ispod njega. Tek bi se mogao pojaviti straga, što Appleove fanove ne zadovoljava. Nažalost po njih, 3D senzori također imaju softverske probleme pa bi taj segment mogao proraditi također s nadopunom softvera, a to znači da neće biti spreman s dolaskom iPhone 8 na tržište.

Ako je sve ovo istina, Apple bi mogao biti u problemima jer ostalo je malo vremena i iPhone 8 bez ovih naprednih dodataka nije isti. Posebno se to odnosi na eventualni izostanak Touch ID, koji je superioran konkurenciji i odreći ga se za nešto tako nepraktično kao što je prepoznavanje lica uistinu nema smisla.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

17.02.2018. komentiraj

Pametni telefoni u 2017. godini ponovno su probijali granice na svim razinama, ali ona koja se ističe vezana je uz prosječne cijene. Naime, kad je Apple najavio da će iPhone X koštati minimalno tisuću američkih dolara te time biti najskuplji pametni telefon u povijesti, to je utjecalo na tržište i vidi se kroz same brojke.

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

16.02.2018. komentiraj

Tvrtka Logitech predstavila je Logitech MK540 Advanced Combo, kombinaciju bežične tipkovnice standardne veličine i ambidekstralnog miša. Iz tvrtke ističu kako baterije u tipkovnici nije potrebno mijenjati 36 mjeseci, dok će miš ostati uključen 18 mjeseci bez zamjene baterija.

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

15.02.2018. komentiraj

Senzori za prepoznavanje otiska prsta postavljeni unutar samog zaslona pametnog telefona postat će stvarnost ove godine i najavljeni su neslužbeno od strane Samsunga. Nažalost, neće se pojaviti na nadolazećim Galaxy S9 modelima već na Galaxy Note 9 modelima koji stižu na tržište tek pola godine nakon, kao što to i inače biva.