Panika u Appleu zbog gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Panika u Appleu zbog  gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Foto: Ilustracija

Apple bi u rujnu trebao predstaviti iPhone 8 modele pametnih telefona i posljednje pripreme za taj velik događaj već su u tijeku. No, ako je vjerovati onome što objavljuje Fast Company, problema ima previše i toliki su da izazivaju paniku u najvrednijoj kompaniji na svijetu.

Ipak, prema svim informacijama koje se objavljuju treba biti oprezan jer nisu službene, a samim time ni pouzdane. Temelje se ne neimenovanim anonimnim izvorima "koji su detaljno upoznati sa situacijom u Appleu". A ti izvori kažu da Apple ne zna kako izvesti na kvalitetan način bežično punjenje uređaja pa bi mogao odustati od te mogućnosti na način kako je zamišljeno.

Naime, Apple želi omogućiti bežično punjenje već u startu kao mogućnost na svojim uređajima, ali prema ovim navodima će morati ipak odustati od toga i ponuditi tako nešto raznim dodacima. Među njima je i "platforma" za punjenje baterije, na koju se uređaj mora prisloniti, a dolazi odvojeno od iPhonea 8, što znači da se mora posebno kupiti. Samo, čak i to će kasniti pa bi stiglo tek krajem ove godine, zajedno s iOS 11.1. To sugerira da su problemi softverske prirode, a ne hardverske.

Osim ovog detalja, ponovno u prvi plan dolazi 3D senzor koji bi trebao zamijeniti Touch ID, za koji prema novom dizajnu nema mjesta na zaslonu ili ispod njega. Tek bi se mogao pojaviti straga, što Appleove fanove ne zadovoljava. Nažalost po njih, 3D senzori također imaju softverske probleme pa bi taj segment mogao proraditi također s nadopunom softvera, a to znači da neće biti spreman s dolaskom iPhone 8 na tržište.

Ako je sve ovo istina, Apple bi mogao biti u problemima jer ostalo je malo vremena i iPhone 8 bez ovih naprednih dodataka nije isti. Posebno se to odnosi na eventualni izostanak Touch ID, koji je superioran konkurenciji i odreći ga se za nešto tako nepraktično kao što je prepoznavanje lica uistinu nema smisla.

Još iz kategorije

Debakl s Galaxy Note 7 prošle godine nije ostavio traga na Samsungu

Debakl s Galaxy Note 7 prošle godine nije ostavio traga na Samsungu

22.11.2017. komentiraj

Samsung Galaxy Note 7 i eksplozije koje su ga obilježile davna su prošlost za južnokorejsku kompaniju jer u ovoj godini bilježe se sjeni rezultati poslovanja, koji potvrđuju da se debakl odavno zaboravio i sanirao. Naime, u trećem kvartalu očekuju se prihodi od 54,7 milijardi američkih dolara i profit od 12,8 milijardi dolara.

iMac Pro dolazit će s A10 Fusion koprocesorom i podrškom za Siri i SecureBoot

iMac Pro dolazit će s A10 Fusion koprocesorom i podrškom za Siri i SecureBoot

21.11.2017. komentiraj

Apple je na svojoj godišnjoj WWDC konferenciji u srpnju najavio novi iMac Pro, no od tada praktički ništa od novih informacija nije izašlo u javnost. No, ovog vikenda su gurui za Appleove firmwareove Steven Troughton-Smith i Guilherme Rambo u javnost objavili kako će iMac Pro dolaziti s A10 Fusion koprocesorom.

Višestruke CES 2018 Innovation nagrade za LG

Višestruke CES 2018 Innovation nagrade za LG

20.11.2017. komentiraj

Tvrtka LG Electronics osvojila je višestruka priznanja za inovacije u području tehnologije i dizajna dodjelom nagrada CES 2018 Innovation, među kojima su one za OLED televizore i hladnjake koji će biti predstavljeni u siječnju 2018.