Panika u Appleu zbog gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Panika u Appleu zbog  gomile softverskih problema s nadolazećim iPhoneom 8

Foto: Ilustracija

Apple bi u rujnu trebao predstaviti iPhone 8 modele pametnih telefona i posljednje pripreme za taj velik događaj već su u tijeku. No, ako je vjerovati onome što objavljuje Fast Company, problema ima previše i toliki su da izazivaju paniku u najvrednijoj kompaniji na svijetu.

Ipak, prema svim informacijama koje se objavljuju treba biti oprezan jer nisu službene, a samim time ni pouzdane. Temelje se ne neimenovanim anonimnim izvorima "koji su detaljno upoznati sa situacijom u Appleu". A ti izvori kažu da Apple ne zna kako izvesti na kvalitetan način bežično punjenje uređaja pa bi mogao odustati od te mogućnosti na način kako je zamišljeno.

Naime, Apple želi omogućiti bežično punjenje već u startu kao mogućnost na svojim uređajima, ali prema ovim navodima će morati ipak odustati od toga i ponuditi tako nešto raznim dodacima. Među njima je i "platforma" za punjenje baterije, na koju se uređaj mora prisloniti, a dolazi odvojeno od iPhonea 8, što znači da se mora posebno kupiti. Samo, čak i to će kasniti pa bi stiglo tek krajem ove godine, zajedno s iOS 11.1. To sugerira da su problemi softverske prirode, a ne hardverske.

Osim ovog detalja, ponovno u prvi plan dolazi 3D senzor koji bi trebao zamijeniti Touch ID, za koji prema novom dizajnu nema mjesta na zaslonu ili ispod njega. Tek bi se mogao pojaviti straga, što Appleove fanove ne zadovoljava. Nažalost po njih, 3D senzori također imaju softverske probleme pa bi taj segment mogao proraditi također s nadopunom softvera, a to znači da neće biti spreman s dolaskom iPhone 8 na tržište.

Ako je sve ovo istina, Apple bi mogao biti u problemima jer ostalo je malo vremena i iPhone 8 bez ovih naprednih dodataka nije isti. Posebno se to odnosi na eventualni izostanak Touch ID, koji je superioran konkurenciji i odreći ga se za nešto tako nepraktično kao što je prepoznavanje lica uistinu nema smisla.

Još iz kategorije

Logitech osvojio rekordnih 13 Red Dot nagrada

Logitech osvojio rekordnih 13 Red Dot nagrada

20.04.2018. komentiraj

Tvrtka Logitech objavila je kako osvojila ukupno dosad najveći broj Red Dot nagrada za dizajn. Prilikom dodjele nagrada za 2018. godinu trinaest njihovih proizvoda iz ukupno deset kategorija pokupilo je priznanja.

HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

HT nastavlja s digitalizacijom kulture i predstavlja novu interaktivnu aplikaciju Cultural Places

20.04.2018. komentiraj

U Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb danas se otvara 11. izložba HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost, na kojoj će svoje radove predstaviti mladi suvremeni umjetnici. Riječ je o najvećoj i ujedno jednoj od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj.

AOC predstavio novi gaming monitor AGON AG322QC4

AOC predstavio novi gaming monitor AGON AG322QC4

19.04.2018. komentiraj

Tvrtka AOC predstavlja novi dodatak u AGON premium gaming liniji monitora, AOC AGON AG322QC4. Monitor dolazi s najnovijim tehnologijama VESA DisplayHDR 400 i Radeon FreeSync 2.