OnePlus prikuplja privatne podatke korisnika bez njihovog znanja i dopuštenja

OnePlus prikuplja privatne podatke korisnika bez njihovog znanja i dopuštenja

Foto: OnePlus

Kineski OnePlus uistinu je vrhunski pametni telefon, u to nema nikakve sumnje. Ali, u moru pozitivnih izvještaja pojavio se i jedan negativan, koji nikako ne treba odbacivati. Naime, uređaj prikuplja privatne podatke svojih korisnika bez dopuštenja, što uistinu jest alarmantna situacija.

U Kini tako nešto nije problem, nitko se neće zbog toga uznemiriti, ali u ostatku svijeta vrijede neka druga pravila, zaštitničko naklonjenija korisnicima. Također, kako to već biva, kad krene jedna negativna vijest, poput lavine se pojave druge, nimalo nepoznate, ali dosad ne toliko eksponirane.

Naime, korisnici su se javljali i prijašnjih godina s navodima da je podrška koju OnePlus pruža slaba ili nikakve, a to može biti problem ako ste u Europi, a imate problem s uređajem koji treba slati na popravak u Kinu. Također, OnePlus 5 našao se u centru pažnje i zbog namještanja rezultata benchmarka, što je bacilo dodatnu mrlju na kompaniju.

Kao da to nije dosta, OnePlus 5 onemogućio je biranje poziva policiji, hitnoj pomoći, vatrogascima... direktno s početnog zaslona. Da bi se to moglo, treba ga otključati, a u slučaju neke nesreće vlasnik to možda ne može. Također, neki od uređaja stigli su s nepravilno postavljenim zaslonima. I na kraju ovi sigurnosni problemi...

Nije za isključiti ni da veće kompanije plasiraju negativne komentare, odnosno, da ih postavljaju u prvi plan. Ipak se zna da OnePlus glasi kao "flagship ubojica" zbog niske cijene i vrhunskih performansi. I sasvim sigurno je da će ove negativne vijesti narušiti prodaju, u to nema sumnje.

Dakle, na kraju, korisnici moraju znati da OnePlus bez dopuštenja prikuplja podatke kao IMEI, serijski broj uređaja, mobilni broj, MAC adresu, ime mreže koju koriste, IMSI prefiks, ESSID i BSSD, broj aplikacija, koliko se koriste, koliko često se uređaj ponovno pokreće, koliko često se puni...

Još iz kategorije

Asus će na MWC 2018 predstaviti novi flagship smartphone Zenfone 5

Asus će na MWC 2018 predstaviti novi flagship smartphone Zenfone 5

23.02.2018. komentiraj

Asus se sa svojim flagshipom Zenfone 5 odlučio kopirati dizajn iPhonea X i to se vidi prema fotografiji koja je procurila u javnost. Koliko je autentična, znat će se na Mobile World Congressu (MWC) u Barceloni idućeg tjedna, ali dojam je da nije lažna. I već prvi pogled jasno daje do znanja otkud se pronašla inspiracija za dizajn.

Na MWC-u premijerno predstavljanje Noa N7 pametnog telefona

Na MWC-u premijerno predstavljanje Noa N7 pametnog telefona

23.02.2018. komentiraj

Koprivnička tvrtka Hangar18 na ovogodišnjem će Mobile World Congressu u Barceloni, koji počinje sljedećeg tjedna, predstaviti još jedan novitet. Riječ je o pametnom telefonu Noa N7. N7 ima zaslon dijagonale 5,7 inča HD+ rezolucije (1440×720 točaka) s omjerom ekrana 18:9. Pokreće ga osmojezgreni MediaTekov MT6750 procesor uz 4 GB radne memorije i 64 GB prostora za pohranu koji se dodatnim karticama može proširiti za još 128 GB. Uređaj napaja baterija kapaciteta 3300 mAh, a ugrađeni operativni sustav je Android 8.0.

Sony izbacio teaser za zakrivljeni mobitel

Sony izbacio teaser za zakrivljeni mobitel

22.02.2018. komentiraj

Samsung će sa svojim Galaxy S9 svakako zaokupiti poveći dio pažnje Mobile World Congressa (MWC) u Barceloni, posebno jer prošle godine nije na tom sajmu odlučio predstaviti S8 i S8+ pametne telefone. Ali, račune bi mu mogao pomrsiti Sony, koji golica maštu javnosti videom od 23 sekunde, čiji je glavni „glumac“ zakrivljeni pametni telefon. Ili se čini da je takav!