OnePlus prikuplja privatne podatke korisnika bez njihovog znanja i dopuštenja

OnePlus prikuplja privatne podatke korisnika bez njihovog znanja i dopuštenja

Foto: OnePlus

Kineski OnePlus uistinu je vrhunski pametni telefon, u to nema nikakve sumnje. Ali, u moru pozitivnih izvještaja pojavio se i jedan negativan, koji nikako ne treba odbacivati. Naime, uređaj prikuplja privatne podatke svojih korisnika bez dopuštenja, što uistinu jest alarmantna situacija.

U Kini tako nešto nije problem, nitko se neće zbog toga uznemiriti, ali u ostatku svijeta vrijede neka druga pravila, zaštitničko naklonjenija korisnicima. Također, kako to već biva, kad krene jedna negativna vijest, poput lavine se pojave druge, nimalo nepoznate, ali dosad ne toliko eksponirane.

Naime, korisnici su se javljali i prijašnjih godina s navodima da je podrška koju OnePlus pruža slaba ili nikakve, a to može biti problem ako ste u Europi, a imate problem s uređajem koji treba slati na popravak u Kinu. Također, OnePlus 5 našao se u centru pažnje i zbog namještanja rezultata benchmarka, što je bacilo dodatnu mrlju na kompaniju.

Kao da to nije dosta, OnePlus 5 onemogućio je biranje poziva policiji, hitnoj pomoći, vatrogascima... direktno s početnog zaslona. Da bi se to moglo, treba ga otključati, a u slučaju neke nesreće vlasnik to možda ne može. Također, neki od uređaja stigli su s nepravilno postavljenim zaslonima. I na kraju ovi sigurnosni problemi...

Nije za isključiti ni da veće kompanije plasiraju negativne komentare, odnosno, da ih postavljaju u prvi plan. Ipak se zna da OnePlus glasi kao "flagship ubojica" zbog niske cijene i vrhunskih performansi. I sasvim sigurno je da će ove negativne vijesti narušiti prodaju, u to nema sumnje.

Dakle, na kraju, korisnici moraju znati da OnePlus bez dopuštenja prikuplja podatke kao IMEI, serijski broj uređaja, mobilni broj, MAC adresu, ime mreže koju koriste, IMSI prefiks, ESSID i BSSD, broj aplikacija, koliko se koriste, koliko često se uređaj ponovno pokreće, koliko često se puni...

Još iz kategorije

Huawei predstavio i lite verziju Mate 10 pametnog telefona

Huawei predstavio i lite verziju Mate 10 pametnog telefona

19.10.2017. komentiraj

Ovog je tjedna Huawei u Münchenu pompozno najavio svoje nove telefone iz Mate serije. Osim Mate 10 i Mate 10 Pro, te skupe verzije Porsche Design, najavili su i najjeftinijeg novog člana Mate obitelji, Mate 10 lite.

DxO odvojiva smartphone kamera stiže i za Android uređaje

DxO odvojiva smartphone kamera stiže i za Android uređaje

18.10.2017. komentiraj

Tvrtka DxO, poznata po ocjenjivanju kamera u pametnim telefonima, prije dvije godine lansirala je malu kameru DxO One koja se spaja preko Lightning porta u iPhone i iPad. Sada konačno dodatak stiže i na Android uređaje, a spajat će se preko USB-C konektora.

Rusi izumili radijator koji usput rudari kriptovalutu Ethereum

Rusi izumili radijator koji usput rudari kriptovalutu Ethereum

18.10.2017. komentiraj

Inovacije u zemljama slabije ekonomije uvijek su bile poprilično originalne, a nerijetko bi donosile financijsku korist. Baš kao u posljednjem ruskom slučaju, koji plijeni pozornost cijelog svijeta. Jer, startup Comino izumio je uređaj za grijanje i hlađenje koji ujedno služi kao napredan alat za rudarenje kriptovalute Ethereum.