Novi pisač iz Canonove kompaktne prijenosne serije uređaja

Novi pisač iz Canonove kompaktne prijenosne serije uređaja

Foto: Canon

Tvrtka Canon na tržište će izbaciti novi model iz serije prijenosnih kompaktnih pisača Selphy. Riječ je o uređaju oznake CP 1300 koji se može izravno povezati s pametnim telefonima i fotoaparatima te izravno s njih ispisati slike na bilo kojem mjestu.

CP 1300 jednostavan je za upotrebu i nudi niz završnih obrada i dimenzija. Dolazi s LCD zaslonom dijagonale 8,1 cm koji se može naginjati radi lakšeg pregleda i praktičnosti. Uređaj omogućuje korisnicima ispis visoke kvalitete. Uz tehnologiju Dye Sublimation može ispisati do 256 nijansi svake boje, a rezultat je ukupno 16,3 milijuna mogućih boja.

Na dodir gumba korisnici mogu odabrati između sjajnog i triju polusjajnih završnih obrada ispisanih fotografija, a pritom ne moraju mijenjati papir ni tintu. Ispis fotografija moguć je za već 47 sekundi za koje proizvođač tvrdi da tijekom vremena ne blijede te da su zaštićene od mrlja prolivene kave te otisaka prstiju. CP 1300 automatski raspoznaje objekt i pozadinu slike radi uklanjanja šuma i poboljšanja boja za postizanje veće oštrine i svjetline.

Uređaj napaja baterijski paket velikog kapaciteta, a uz malu masu to znači da je lako prenosiv. Aplikacija Canon PRINT omogućuje svima da se uključe i povežu s pisačem putem značajke Shuffle Print. Grupe ujedno mogu dijeliti veći broj fotografija. CP 1300 kompatibilan je s uređajima s operacijskim sustavima iOS i Android te koristi tehnologije AirPrint i Mopria pa je omogućen ispis i bez preuzimanja aplikacije. Uređaj ujedno ima i utor za SD kartice.

Još iz kategorije

Pada potražnja komponenti potrebnih za sastavljanje iPhonea X

Pada potražnja komponenti potrebnih za sastavljanje iPhonea X

12.12.2017. komentiraj

Nakon lansiranja iPhonea X u prodaju, zbog nedovoljnog broja dostupnih uređaja spram ogromne potražnje nerijetko se događalo da se mobitel čeka na isporuku tjednima, pa čak i do 2 mjeseca. Ta situacija se u međuvremenu znatno poboljšala, pa se tako isporuka od 5-6 tjedna spustila ispod tjedan dana. Apple je očito uspio u osiguranju dovoljne količine komponenata, s čime je ubrzao proizvodni ciklus i drastično skratio vrijeme čekanja na uređaj.

Korisnici preferiraju softverske nadogradnje umjesto kupovine novog mobitela

Korisnici preferiraju softverske nadogradnje umjesto kupovine novog mobitela

11.12.2017. komentiraj

Ako imate mobitel star 2-3 godine i da dobijete ponudu da kupite novi mobitel ili da vam se softver na starom nadogradi na najnoviju verziju, što biste odabrali? Prema novom istraživanju  čini se da korisnici ovih dana više preferiraju nadogradnje na svojim postojećim mobitelima nego kupovinu potpuno novog.

Kako dobiti bokeh efekt na mobitelu s jednom kamerom

Kako dobiti bokeh efekt na mobitelu s jednom kamerom

11.12.2017. komentiraj

Pametni telefoni konstantno donose poboljšanja kad su kamere u pitanju, a novi apsolutni hit su one dualne, bez kojih se svi bolji uređaji danas ne mogu ni zamisliti. Samim time, mogućnosti koje se nude svakako su zanimljive, probijaju granice na koje smo dosad navikli i bude znatiželju kako bismo istražili dokle nas sve skupa može odvesti. A to se odnosi i na amatere i profesionalce.