Novi pisač iz Canonove kompaktne prijenosne serije uređaja

Novi pisač iz Canonove kompaktne prijenosne serije uređaja

Foto: Canon

Tvrtka Canon na tržište će izbaciti novi model iz serije prijenosnih kompaktnih pisača Selphy. Riječ je o uređaju oznake CP 1300 koji se može izravno povezati s pametnim telefonima i fotoaparatima te izravno s njih ispisati slike na bilo kojem mjestu.

CP 1300 jednostavan je za upotrebu i nudi niz završnih obrada i dimenzija. Dolazi s LCD zaslonom dijagonale 8,1 cm koji se može naginjati radi lakšeg pregleda i praktičnosti. Uređaj omogućuje korisnicima ispis visoke kvalitete. Uz tehnologiju Dye Sublimation može ispisati do 256 nijansi svake boje, a rezultat je ukupno 16,3 milijuna mogućih boja.

Na dodir gumba korisnici mogu odabrati između sjajnog i triju polusjajnih završnih obrada ispisanih fotografija, a pritom ne moraju mijenjati papir ni tintu. Ispis fotografija moguć je za već 47 sekundi za koje proizvođač tvrdi da tijekom vremena ne blijede te da su zaštićene od mrlja prolivene kave te otisaka prstiju. CP 1300 automatski raspoznaje objekt i pozadinu slike radi uklanjanja šuma i poboljšanja boja za postizanje veće oštrine i svjetline.

Uređaj napaja baterijski paket velikog kapaciteta, a uz malu masu to znači da je lako prenosiv. Aplikacija Canon PRINT omogućuje svima da se uključe i povežu s pisačem putem značajke Shuffle Print. Grupe ujedno mogu dijeliti veći broj fotografija. CP 1300 kompatibilan je s uređajima s operacijskim sustavima iOS i Android te koristi tehnologije AirPrint i Mopria pa je omogućen ispis i bez preuzimanja aplikacije. Uređaj ujedno ima i utor za SD kartice.

Još iz kategorije

Huawei predstavio i lite verziju Mate 10 pametnog telefona

Huawei predstavio i lite verziju Mate 10 pametnog telefona

19.10.2017. komentiraj

Ovog je tjedna Huawei u Münchenu pompozno najavio svoje nove telefone iz Mate serije. Osim Mate 10 i Mate 10 Pro, te skupe verzije Porsche Design, najavili su i najjeftinijeg novog člana Mate obitelji, Mate 10 lite.

DxO odvojiva smartphone kamera stiže i za Android uređaje

DxO odvojiva smartphone kamera stiže i za Android uređaje

18.10.2017. komentiraj

Tvrtka DxO, poznata po ocjenjivanju kamera u pametnim telefonima, prije dvije godine lansirala je malu kameru DxO One koja se spaja preko Lightning porta u iPhone i iPad. Sada konačno dodatak stiže i na Android uređaje, a spajat će se preko USB-C konektora.

Rusi izumili radijator koji usput rudari kriptovalutu Ethereum

Rusi izumili radijator koji usput rudari kriptovalutu Ethereum

18.10.2017. komentiraj

Inovacije u zemljama slabije ekonomije uvijek su bile poprilično originalne, a nerijetko bi donosile financijsku korist. Baš kao u posljednjem ruskom slučaju, koji plijeni pozornost cijelog svijeta. Jer, startup Comino izumio je uređaj za grijanje i hlađenje koji ujedno služi kao napredan alat za rudarenje kriptovalute Ethereum.