Novi pisač iz Canonove kompaktne prijenosne serije uređaja

Novi pisač iz Canonove kompaktne prijenosne serije uređaja

Foto: Canon

Tvrtka Canon na tržište će izbaciti novi model iz serije prijenosnih kompaktnih pisača Selphy. Riječ je o uređaju oznake CP 1300 koji se može izravno povezati s pametnim telefonima i fotoaparatima te izravno s njih ispisati slike na bilo kojem mjestu.

CP 1300 jednostavan je za upotrebu i nudi niz završnih obrada i dimenzija. Dolazi s LCD zaslonom dijagonale 8,1 cm koji se može naginjati radi lakšeg pregleda i praktičnosti. Uređaj omogućuje korisnicima ispis visoke kvalitete. Uz tehnologiju Dye Sublimation može ispisati do 256 nijansi svake boje, a rezultat je ukupno 16,3 milijuna mogućih boja.

Na dodir gumba korisnici mogu odabrati između sjajnog i triju polusjajnih završnih obrada ispisanih fotografija, a pritom ne moraju mijenjati papir ni tintu. Ispis fotografija moguć je za već 47 sekundi za koje proizvođač tvrdi da tijekom vremena ne blijede te da su zaštićene od mrlja prolivene kave te otisaka prstiju. CP 1300 automatski raspoznaje objekt i pozadinu slike radi uklanjanja šuma i poboljšanja boja za postizanje veće oštrine i svjetline.

Uređaj napaja baterijski paket velikog kapaciteta, a uz malu masu to znači da je lako prenosiv. Aplikacija Canon PRINT omogućuje svima da se uključe i povežu s pisačem putem značajke Shuffle Print. Grupe ujedno mogu dijeliti veći broj fotografija. CP 1300 kompatibilan je s uređajima s operacijskim sustavima iOS i Android te koristi tehnologije AirPrint i Mopria pa je omogućen ispis i bez preuzimanja aplikacije. Uređaj ujedno ima i utor za SD kartice.

Još iz kategorije

Honor 8 Pro dobio EISA nagradu za jedna od najboljih pametnih telefona za korisnike

Honor 8 Pro dobio EISA nagradu za jedna od najboljih pametnih telefona za korisnike

21.08.2017. komentiraj

Pametni telefon Honor 8 Pro osvojio je nagradu od strane Europskog udruženja za sliku i zvuk (EISA), „EISA Consumer Smartphone 2017-2018“. EISA je uređaj prozvala posebnim Honorovim dostignućem u inovativnom inženjeringu i s odličnim performansama.

HMD Global predstavio svoj prvi pravi flagship Android smartphone Nokia 8

HMD Global predstavio svoj prvi pravi flagship Android smartphone Nokia 8

19.08.2017. komentiraj

HMD Global, vlasnik brenda Nokia, predstavio je Nokia 8, elegentni pametni telefon visokih performansi. Nokia 8 donosi tri novosti u svijet Android pametnih telefona, uključujući prvu suradnju sa ZEISS optikom. Uz čisti Android i vrhunske performanse, Nokia 8 izrađena je od jednog komada aluminija što je čini najnaprednije dizajniranim pametnim telefonom dosad i predstavlja pravi Nokia flagship pametni telefon.

iPhone 7 i dalje je najpopularniji pametni telefon na svijetu

iPhone 7 i dalje je najpopularniji pametni telefon na svijetu

18.08.2017. komentiraj

Apple možda nije dobio najbolju moguću odluku s praktički identičnim dizajnom iPhone 7 modela kao na prethodnim uređajima, ali svejedno je njegov posljednji pametni telefon uvjerljivo najprodavaniji u cijelom svijetu. Točnije, riječ je o 16,9 milijuna isporuka samo tijekom drugog kvartala ove godine, koji je završio s lipnjem.