Kako učiniti bilo koji Android mobitel da izgleda jednako brz kao iPhone

Kako učiniti bilo koji Android mobitel da izgleda jednako brz kao iPhone

Foto: Screenshot / Youtube

Android mobilni uređaji u svojim su počecima bili spori, zamrzavali bi se, rušili i činili niz problema koji bi korisnike dovodili do ludila. Ali, ti su dani davno iza tog mobilnog operativnog sustava, no još uvijek iskustvo njihova korištenja nije na razini kao ono koje imaju iPhone korisnici, čiji uređaji ne trzaju, ne ruše se i rade iznimno brzo. Barem kad je sve u redu i kad ih Apple ne usporava namjerno.

Ipak, postoji rješenje i kako "pretvoriti" Android mobilni uređaj u iPhone, barem kad se radi o brzini te besprijekornom radu. No, prije treba pojasniti zašto su Appleovi pametni telefoni toliko superiorni da je tek OnePlus 5T uspio nadmašiti iPhone X prilikom testova u "stvarnom životu". Prvenstveno, ekosustav koji nudi iOS manje je "zakrčen", procesori A-serije samim time su potpuno drugačiji i nadmoćniji u odnosu na Qualcommove ili Samsungove Exynos procesore. Optimizacija softvera također igra bitnu ulogu i ponovno je to lakše na iOS nego Androidu. Ali...

Ono što čini najbitniju razliku jesu tranzicijske animacije koje se pojavljuju kad otvarate, zatvarate ili selite iz aplikacije u aplikaciju. Na iOS je to osjetno brže nego na Androidu i to uvelike utječe na iskustvo korištenja. Srećom, takvo iskustvo može se postići i na Androidu ako se napravi nekoliko jednostavnih koraka. Konkretno, to je moguće već nekoliko godina, ali mogućnosti se s vremenom dodatno šire i poboljšavaju. Samo, zbog činjenice da se time "ulazi" u dio vezan za developere, proizvođači su zakomplicirali situaciju jer ne vole da se "čeprka" po uređajima i mijenja način na koji sustav funkcionira.

Dakle, potrebno je prije svega naći skriveni Developer options, a to se postiže ovako:

  1. Otvorite Settings
  2. (ako imate Android 8.0 ili kasniju verziju) kliknite na System
  3. (ako imate raniji Android, prethodni korak je nepotreban) Pronađite About phone pa kliknite na njega
  4. Pronađite Build number i kliknite sedam puta na njega

Time ste omogućili pojavljivanje Developer options na uređaju i možete ga pronaći u Settings pri dnu. Otvorite ga i vidjet ćete izbornike "windows animation scale", "transition animation scale" i "animator animation scale". Kraj svake od tih mogućnosti vidjet ćete "1x" i da biste ubrzali animacije, samo utipkajte vrijednost ".5x". Pripazite na točku, nije riječ o pet puta već o polovici (0.5!).

I to je to, uređaj bi trebao biti osjetno brži nakon ovoga.

Još iz kategorije

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

22.05.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom strastveni je sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije koja će od 14. lipnja do 15. srpnja sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji. Na taj način Hrvatski Telekom nastavlja tradiciju podržavanja hrvatske nogometne reprezentacije i potvrđuje se kao kompanija koja najčvršće stoji uz hrvatski nogomet. I ove godine HT će stvoriti idealnu atmosferu za praćenje najvažnijega svjetskoga nogometnog događaja omogućujući korisnicima da zbivanja prate bilo gdje uz prijenose na MAXtv-u i aplikaciji MAXtv To Go na novim inovativnim uređajima i s nizom pogodnosti.

HTC radi na blockchain mobitelu

HTC radi na blockchain mobitelu

22.05.2018. komentiraj

Tajvanski HTC možda ne stoji najbolje kad se radi o tržištu pametnih telefona, ali njegovi uređaji uvijek su bili kvalitetni i trudili su se odskakati originalnošću u odnosu na konkurenciju. Tako nešto se nastavlja jer HTC planira napraviti pametni telefon s blockchain tehnologijom.

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

21.05.2018. komentiraj

Huawei je objavio da su njihovi najnoviji uređaji, P20 Pro i P20, rangirani kao uređaji s najvišim VCX rezultatima (Valued Camera Experience). Riječ je o objektivnom i opsežnom ocjenjivanju korisničkog iskustva koje u obzir uzima kvalitetu kamere i performanse pametnog telefona. Vodeći po rezultatima, P20 Pro i P20, postigli su visoke ocjene od 74 i 71 boda.