Kako učiniti bilo koji Android mobitel da izgleda jednako brz kao iPhone

Kako učiniti bilo koji Android mobitel da izgleda jednako brz kao iPhone

Foto: Screenshot / Youtube

Android mobilni uređaji u svojim su počecima bili spori, zamrzavali bi se, rušili i činili niz problema koji bi korisnike dovodili do ludila. Ali, ti su dani davno iza tog mobilnog operativnog sustava, no još uvijek iskustvo njihova korištenja nije na razini kao ono koje imaju iPhone korisnici, čiji uređaji ne trzaju, ne ruše se i rade iznimno brzo. Barem kad je sve u redu i kad ih Apple ne usporava namjerno.

Ipak, postoji rješenje i kako "pretvoriti" Android mobilni uređaj u iPhone, barem kad se radi o brzini te besprijekornom radu. No, prije treba pojasniti zašto su Appleovi pametni telefoni toliko superiorni da je tek OnePlus 5T uspio nadmašiti iPhone X prilikom testova u "stvarnom životu". Prvenstveno, ekosustav koji nudi iOS manje je "zakrčen", procesori A-serije samim time su potpuno drugačiji i nadmoćniji u odnosu na Qualcommove ili Samsungove Exynos procesore. Optimizacija softvera također igra bitnu ulogu i ponovno je to lakše na iOS nego Androidu. Ali...

Ono što čini najbitniju razliku jesu tranzicijske animacije koje se pojavljuju kad otvarate, zatvarate ili selite iz aplikacije u aplikaciju. Na iOS je to osjetno brže nego na Androidu i to uvelike utječe na iskustvo korištenja. Srećom, takvo iskustvo može se postići i na Androidu ako se napravi nekoliko jednostavnih koraka. Konkretno, to je moguće već nekoliko godina, ali mogućnosti se s vremenom dodatno šire i poboljšavaju. Samo, zbog činjenice da se time "ulazi" u dio vezan za developere, proizvođači su zakomplicirali situaciju jer ne vole da se "čeprka" po uređajima i mijenja način na koji sustav funkcionira.

Dakle, potrebno je prije svega naći skriveni Developer options, a to se postiže ovako:

  1. Otvorite Settings
  2. (ako imate Android 8.0 ili kasniju verziju) kliknite na System
  3. (ako imate raniji Android, prethodni korak je nepotreban) Pronađite About phone pa kliknite na njega
  4. Pronađite Build number i kliknite sedam puta na njega

Time ste omogućili pojavljivanje Developer options na uređaju i možete ga pronaći u Settings pri dnu. Otvorite ga i vidjet ćete izbornike "windows animation scale", "transition animation scale" i "animator animation scale". Kraj svake od tih mogućnosti vidjet ćete "1x" i da biste ubrzali animacije, samo utipkajte vrijednost ".5x". Pripazite na točku, nije riječ o pet puta već o polovici (0.5!).

I to je to, uređaj bi trebao biti osjetno brži nakon ovoga.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

17.02.2018. komentiraj

Pametni telefoni u 2017. godini ponovno su probijali granice na svim razinama, ali ona koja se ističe vezana je uz prosječne cijene. Naime, kad je Apple najavio da će iPhone X koštati minimalno tisuću američkih dolara te time biti najskuplji pametni telefon u povijesti, to je utjecalo na tržište i vidi se kroz same brojke.

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

16.02.2018. komentiraj

Tvrtka Logitech predstavila je Logitech MK540 Advanced Combo, kombinaciju bežične tipkovnice standardne veličine i ambidekstralnog miša. Iz tvrtke ističu kako baterije u tipkovnici nije potrebno mijenjati 36 mjeseci, dok će miš ostati uključen 18 mjeseci bez zamjene baterija.

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

15.02.2018. komentiraj

Senzori za prepoznavanje otiska prsta postavljeni unutar samog zaslona pametnog telefona postat će stvarnost ove godine i najavljeni su neslužbeno od strane Samsunga. Nažalost, neće se pojaviti na nadolazećim Galaxy S9 modelima već na Galaxy Note 9 modelima koji stižu na tržište tek pola godine nakon, kao što to i inače biva.