iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

Foto: Apple

Appleov iOS 11 mobilni operativni sustav početkom siječnja nalazi se na 65 posto iPhonea diljem svijeta, što je za šest posto bolji rezultat no onaj u prosincu prošle godine. Osjetan je to napredak i potvrda da Apple ima najbolje moguće rješenje kad se radi o usvajanju operativnog sustava.

Početkom listopada udio iOS 11 uređaja bio je na 38,5 posto, ali to se ubrzano promijenilo s dolaskom iPhone X, pa je već prije kraja studenog udio stigao do 55 posto i na vrhuncu prosinca do 59 posto. Ali, i bez iPhone X se vidjelo da će iOS 11 biti sjajno prihvaćen jer u prva 24 sata preuzet je na deset posto uređaja, dok je nakon prvih sedam dana bio na 25,28 posto.

Ali, zanimljivo je primijetiti kako stopa prihvaćenosti raste sporije u odnosu na iOS 10 koji je stigao prije godinu dana. Naime, u prva dva tjedna dostupnosti, tada nova inačica sustava instalirana je na 48,16 posto uređaja. Ali, to je tako upravo zbog suzdržanosti korisnika, većina ih je čekala iPhone X pa se to točno osjeti.

Ipak, takva je situacija bila i zbog određenih problema s iOS 11, koji su doveli do toga da Apple Pay i iCloud za iMessages nisu odmah postali dostupni pa se ljudima nije isplatilo prelaziti na noviji operativni sustav te ostati bez onoga što im u svakodnevnici ipak treba. Kao što je došlo i do usporavanja uređaja kako bi se spasila baterija, a korisnici to nisu dobro prihvatili. Ti se detalji ispravljaju nadopunama, a već se stiglo do 11.2.

Kako god, sve dolazi na svoje za Apple i njegov najprofitabilniji proizvod. Istina, nešto sporije nego proteklih godina, ali nije to ništa previše neočekivano s obzirom na specifičan način predstavljanja uređaja na tržište u 2017. godini. Također, dok se već spominje iOS 11, treba reći da je trenutno iOS 10 na 28 posto uređaja, a starije iOS verzije zauzimaju sedam posto ukupnog iOS ekosustava.

Još iz kategorije

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

22.05.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom strastveni je sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije koja će od 14. lipnja do 15. srpnja sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji. Na taj način Hrvatski Telekom nastavlja tradiciju podržavanja hrvatske nogometne reprezentacije i potvrđuje se kao kompanija koja najčvršće stoji uz hrvatski nogomet. I ove godine HT će stvoriti idealnu atmosferu za praćenje najvažnijega svjetskoga nogometnog događaja omogućujući korisnicima da zbivanja prate bilo gdje uz prijenose na MAXtv-u i aplikaciji MAXtv To Go na novim inovativnim uređajima i s nizom pogodnosti.

HTC radi na blockchain mobitelu

HTC radi na blockchain mobitelu

22.05.2018. komentiraj

Tajvanski HTC možda ne stoji najbolje kad se radi o tržištu pametnih telefona, ali njegovi uređaji uvijek su bili kvalitetni i trudili su se odskakati originalnošću u odnosu na konkurenciju. Tako nešto se nastavlja jer HTC planira napraviti pametni telefon s blockchain tehnologijom.

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

Huawei P20 i P20 Pro na samom vrhu VCX ljestvice

21.05.2018. komentiraj

Huawei je objavio da su njihovi najnoviji uređaji, P20 Pro i P20, rangirani kao uređaji s najvišim VCX rezultatima (Valued Camera Experience). Riječ je o objektivnom i opsežnom ocjenjivanju korisničkog iskustva koje u obzir uzima kvalitetu kamere i performanse pametnog telefona. Vodeći po rezultatima, P20 Pro i P20, postigli su visoke ocjene od 74 i 71 boda.