iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

iOS 11 na 65 posto svih iPhonea i iPada

Foto: Apple

Appleov iOS 11 mobilni operativni sustav početkom siječnja nalazi se na 65 posto iPhonea diljem svijeta, što je za šest posto bolji rezultat no onaj u prosincu prošle godine. Osjetan je to napredak i potvrda da Apple ima najbolje moguće rješenje kad se radi o usvajanju operativnog sustava.

Početkom listopada udio iOS 11 uređaja bio je na 38,5 posto, ali to se ubrzano promijenilo s dolaskom iPhone X, pa je već prije kraja studenog udio stigao do 55 posto i na vrhuncu prosinca do 59 posto. Ali, i bez iPhone X se vidjelo da će iOS 11 biti sjajno prihvaćen jer u prva 24 sata preuzet je na deset posto uređaja, dok je nakon prvih sedam dana bio na 25,28 posto.

Ali, zanimljivo je primijetiti kako stopa prihvaćenosti raste sporije u odnosu na iOS 10 koji je stigao prije godinu dana. Naime, u prva dva tjedna dostupnosti, tada nova inačica sustava instalirana je na 48,16 posto uređaja. Ali, to je tako upravo zbog suzdržanosti korisnika, većina ih je čekala iPhone X pa se to točno osjeti.

Ipak, takva je situacija bila i zbog određenih problema s iOS 11, koji su doveli do toga da Apple Pay i iCloud za iMessages nisu odmah postali dostupni pa se ljudima nije isplatilo prelaziti na noviji operativni sustav te ostati bez onoga što im u svakodnevnici ipak treba. Kao što je došlo i do usporavanja uređaja kako bi se spasila baterija, a korisnici to nisu dobro prihvatili. Ti se detalji ispravljaju nadopunama, a već se stiglo do 11.2.

Kako god, sve dolazi na svoje za Apple i njegov najprofitabilniji proizvod. Istina, nešto sporije nego proteklih godina, ali nije to ništa previše neočekivano s obzirom na specifičan način predstavljanja uređaja na tržište u 2017. godini. Također, dok se već spominje iOS 11, treba reći da je trenutno iOS 10 na 28 posto uređaja, a starije iOS verzije zauzimaju sedam posto ukupnog iOS ekosustava.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

17.02.2018. komentiraj

Pametni telefoni u 2017. godini ponovno su probijali granice na svim razinama, ali ona koja se ističe vezana je uz prosječne cijene. Naime, kad je Apple najavio da će iPhone X koštati minimalno tisuću američkih dolara te time biti najskuplji pametni telefon u povijesti, to je utjecalo na tržište i vidi se kroz same brojke.

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

16.02.2018. komentiraj

Tvrtka Logitech predstavila je Logitech MK540 Advanced Combo, kombinaciju bežične tipkovnice standardne veličine i ambidekstralnog miša. Iz tvrtke ističu kako baterije u tipkovnici nije potrebno mijenjati 36 mjeseci, dok će miš ostati uključen 18 mjeseci bez zamjene baterija.

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

15.02.2018. komentiraj

Senzori za prepoznavanje otiska prsta postavljeni unutar samog zaslona pametnog telefona postat će stvarnost ove godine i najavljeni su neslužbeno od strane Samsunga. Nažalost, neće se pojaviti na nadolazećim Galaxy S9 modelima već na Galaxy Note 9 modelima koji stižu na tržište tek pola godine nakon, kao što to i inače biva.