Intelovi novi Core X procesori u sebi nose i do 18 jezgri

Intelovi novi Core X procesori u sebi nose i do 18 jezgri

Foto: Intel

Intel ne gleda sa simpatijama na činjenicu da ga je Samsung prestigao na tržištu čipova po prihodima i profitu, a ne sviđa mu se ni što AMD konstantno izbacuje novitete koji se sviđaju široj publici pa i na tržištu procesora polako gubi primat. No, odgovor je stigao u vidu Core X serije.

Točnije, unutar serije Core X predstavio se prvi teraflop procesor za desktop računala, što je korak naprijed o kojem se donedavno moglo samo sanjati - osim ukoliko se ne radi o super računalima vrijednima stotine tisuća ili milijuna američkih dolara.

Unutar te impozantne Core X serije predstavljeni su novi Core i9 procesori, koji će imati najbolje performanse na području gaminga, što se posebno odnosi na virtualnu i proširenu stvarnost, za koje uistinu treba mnogo moći da bi funkcionirale na adekvatan način.

Kao najjači u cijeloj seriji izdiže se Core i9 Extreme Edition procesor, prvi za komercijalno tržište s 18 jezgri i 36 threadova. Naravno, doći će u kombinacijama s četiri, šest, osam, deset, 12, 14, 16 i 18 jezgri, ali onaj najmoćniji ipak ostavlja bez daha.

Naravno, same jezgre nisu sve što novi procesori nude. Uz njih dolazi novi x299 set čipova, koji nudi još više I/O i overclocking mogućnosti no prethodnici.

"Ponosno najavljujemo i nadopune za Turbo Boost Max Technology 3.0, koji će identificirati dvije jezgre s top performansama i usmjeriti "teret" prema njima kako bi se napravio dodatni "skok" po pitanju istih tih performansi. Mogućnosti rada na taj način su beskrajne jer dobiva se brži image rendering, video encoding, audio produkcija i preview u realnom vremenu. I sve to paralelno, bez ikakvih zastoja i problema", tvrde u Intelu.

Što se cijena tiče, i5 verzija koštat će od 242 dolara, i7 od 339 do 599 dolara i i9 od 1999 dolara. Na tržištu će se pojaviti već sad u rujnu.

Još iz kategorije

Honor 8 Pro dobio EISA nagradu za jedna od najboljih pametnih telefona za korisnike

Honor 8 Pro dobio EISA nagradu za jedna od najboljih pametnih telefona za korisnike

21.08.2017. komentiraj

Pametni telefon Honor 8 Pro osvojio je nagradu od strane Europskog udruženja za sliku i zvuk (EISA), „EISA Consumer Smartphone 2017-2018“. EISA je uređaj prozvala posebnim Honorovim dostignućem u inovativnom inženjeringu i s odličnim performansama.

HMD Global predstavio svoj prvi pravi flagship Android smartphone Nokia 8

HMD Global predstavio svoj prvi pravi flagship Android smartphone Nokia 8

19.08.2017. komentiraj

HMD Global, vlasnik brenda Nokia, predstavio je Nokia 8, elegentni pametni telefon visokih performansi. Nokia 8 donosi tri novosti u svijet Android pametnih telefona, uključujući prvu suradnju sa ZEISS optikom. Uz čisti Android i vrhunske performanse, Nokia 8 izrađena je od jednog komada aluminija što je čini najnaprednije dizajniranim pametnim telefonom dosad i predstavlja pravi Nokia flagship pametni telefon.

iPhone 7 i dalje je najpopularniji pametni telefon na svijetu

iPhone 7 i dalje je najpopularniji pametni telefon na svijetu

18.08.2017. komentiraj

Apple možda nije dobio najbolju moguću odluku s praktički identičnim dizajnom iPhone 7 modela kao na prethodnim uređajima, ali svejedno je njegov posljednji pametni telefon uvjerljivo najprodavaniji u cijelom svijetu. Točnije, riječ je o 16,9 milijuna isporuka samo tijekom drugog kvartala ove godine, koji je završio s lipnjem.