Intelovi novi Core X procesori u sebi nose i do 18 jezgri

Intelovi novi Core X procesori u sebi nose i do 18 jezgri

Foto: Intel

Intel ne gleda sa simpatijama na činjenicu da ga je Samsung prestigao na tržištu čipova po prihodima i profitu, a ne sviđa mu se ni što AMD konstantno izbacuje novitete koji se sviđaju široj publici pa i na tržištu procesora polako gubi primat. No, odgovor je stigao u vidu Core X serije.

Točnije, unutar serije Core X predstavio se prvi teraflop procesor za desktop računala, što je korak naprijed o kojem se donedavno moglo samo sanjati - osim ukoliko se ne radi o super računalima vrijednima stotine tisuća ili milijuna američkih dolara.

Unutar te impozantne Core X serije predstavljeni su novi Core i9 procesori, koji će imati najbolje performanse na području gaminga, što se posebno odnosi na virtualnu i proširenu stvarnost, za koje uistinu treba mnogo moći da bi funkcionirale na adekvatan način.

Kao najjači u cijeloj seriji izdiže se Core i9 Extreme Edition procesor, prvi za komercijalno tržište s 18 jezgri i 36 threadova. Naravno, doći će u kombinacijama s četiri, šest, osam, deset, 12, 14, 16 i 18 jezgri, ali onaj najmoćniji ipak ostavlja bez daha.

Naravno, same jezgre nisu sve što novi procesori nude. Uz njih dolazi novi x299 set čipova, koji nudi još više I/O i overclocking mogućnosti no prethodnici.

"Ponosno najavljujemo i nadopune za Turbo Boost Max Technology 3.0, koji će identificirati dvije jezgre s top performansama i usmjeriti "teret" prema njima kako bi se napravio dodatni "skok" po pitanju istih tih performansi. Mogućnosti rada na taj način su beskrajne jer dobiva se brži image rendering, video encoding, audio produkcija i preview u realnom vremenu. I sve to paralelno, bez ikakvih zastoja i problema", tvrde u Intelu.

Što se cijena tiče, i5 verzija koštat će od 242 dolara, i7 od 339 do 599 dolara i i9 od 1999 dolara. Na tržištu će se pojaviti već sad u rujnu.

Još iz kategorije

HMD agresivno promovira „čisti“ Android na Nokia telefonima

HMD agresivno promovira „čisti“ Android na Nokia telefonima

21.03.2018. komentiraj

Tvrtka HMD, vlasnik brenda Nokia, krenula je u kampanju promocije osnovne verzije Androida bez, kako kažu, nepotrebnih dodataka koje proizvođači nameću kupcima. Novi pristup nazvali su Phone Shui, aludirajući pritom na Feng Shui filozofiju koja se bazira na minimalizmu.

HTC predstavio pametne telefone Desire 12 i Desire 12+

HTC predstavio pametne telefone Desire 12 i Desire 12+

21.03.2018. komentiraj

HTC je predstavio nove pametne telefone srednje klase Desire 12 i Desire 12+. Desire 12 dolazi s glavnom kamerom od 13 MP, dok Desire 12+ dolazi opremljen s 13 MP + 2 MP dual kamerom. Stražnje kamere na oba modela imaju otvor blende f/2,2 uz automatsko izoštravanje detekcijom faze i LED bljeskalicu.

Logitech G predstavio nove gaming zvučnike i mehaničku tipkovnicu s LIGHTSYNC tehnologijom

Logitech G predstavio nove gaming zvučnike i mehaničku tipkovnicu s LIGHTSYNC tehnologijom

21.03.2018. komentiraj

Logitech G je predstavio dva nova člana u obitelji visoko učinkovite gamerske opreme. Logitech G560 PC Gaming Speakers prvi su gaming zvučnici koji koriste naprednu Logitech G LIGHTSYNC tehnologiju koja sinkronizira svjetlost i zvuk uz gaming. Uz zvučnike tu je i Logitech G513 Mechanical Gaming Keyboard. G513 predstavlja LIGHTSYNC RGB, nudi izbor dvaju mehaničkih Romer-G prekidača i oslonac za ruke.