Apple isporučio rekordan broj satova

Apple isporučio rekordan broj satova

Foto: Apple

Apple Watch možda je stao na noge i postaje uređaj koji može donositi značajne prihode čak i u konkurenciji Macova ili iPada. Naime, u posljednjem kvartalu prošle godine isporučeno je osam milijuna tih Appleovih pametnih satova, čime je oboren Fitbitov rekord od 6,1 milijuna isporučenih jedinica u posljednjem kvartalu 2015. godine.

Činilo se da tako nešto neće biti moguće, posebno ne Apple Watchu koji se veže isključivo uz iOS operativni sustav pa je vlasnicima Android pametnih telefona nekoristan. Očito to nije bila nikakva prepreka i situacija se uvelike okrenula za Apple, koji je u 2016. isporučio 11,2 milijuna pametnih satova. Dapače, cijelo tržište pametnih satova u posljednjem kvartalu 2016. godine dosegnula je 8,2 milijuna isporuka. A sad samo Apple Watch stiže do osam milijuna u jednom kvartalu i do 18 milijuna u cijeloj 2017., što je za kompaniju rast od 54 posto.

Sve to nije slučajnost, Apple Watch 3 pokazao je izniman napredak jer omogućava obavljanje poziva i spaja se na mobilnu mrežu. Ta su dva segmenta uvelike doprinijele prodaji pametnog sata ekskluzivno izvedenog za iPhone korisnike. Dakle, ni dizajn koji osvaja kod Android konkurencije, ni činjenica da su kompatibilni s iOS operativnim sustavom, pa ni sama moć, nije uspjela navesti korisnike da im se okrenu. Većina je izabrala Apple Watch i potvrdilo pobjednika na wearable tržištu.

Konkretnije, Apple Watch ima 23 posto udjela na tržištu pametnih satova, a prvi do je Xiaomi s 21 posto. Samo, ta kineska kompanija prodaje jeftine Mi Band pametne satove, koji po prihodima ne mogu doći ni blizu Apple Watchu. Na trećem se mjestu nalazi Fitbit s 20 posto udjela na tržištu...

No, sad je već poprilično jasno da će Apple samo nastaviti povećavati prednost jer Apple korisnici su odani i vole proizvode te kompanije pa im uvijek daju priliku, što se može pretvoriti u simpatije od kojih dolazimo do brojki koje je Apple Watch ostvario u posljednjem kvartalu prošle godine.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

INFOGRAFIKA: iPhone X podigao prosječnu cijenu mobitela

17.02.2018. komentiraj

Pametni telefoni u 2017. godini ponovno su probijali granice na svim razinama, ali ona koja se ističe vezana je uz prosječne cijene. Naime, kad je Apple najavio da će iPhone X koštati minimalno tisuću američkih dolara te time biti najskuplji pametni telefon u povijesti, to je utjecalo na tržište i vidi se kroz same brojke.

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

Logitech predstavio novu kombinaciju bežične tipkovnice i miša MK540 Advanced Combo

16.02.2018. komentiraj

Tvrtka Logitech predstavila je Logitech MK540 Advanced Combo, kombinaciju bežične tipkovnice standardne veličine i ambidekstralnog miša. Iz tvrtke ističu kako baterije u tipkovnici nije potrebno mijenjati 36 mjeseci, dok će miš ostati uključen 18 mjeseci bez zamjene baterija.

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

Samsung Galaxy Note 9 imat će senzor za otisak prsta ispod zaslona

15.02.2018. komentiraj

Senzori za prepoznavanje otiska prsta postavljeni unutar samog zaslona pametnog telefona postat će stvarnost ove godine i najavljeni su neslužbeno od strane Samsunga. Nažalost, neće se pojaviti na nadolazećim Galaxy S9 modelima već na Galaxy Note 9 modelima koji stižu na tržište tek pola godine nakon, kao što to i inače biva.