Adatini RGB DDR4 moduli imat će podršku za Asus Aura Sync

Adatini RGB DDR4 moduli imat će podršku za Asus Aura Sync

Foto: ADATA

Tvrtka Adata objavila je da će njihov RGB DDR4 XPG Spectrix D40, koji će se uskoro pojaviti na tržištu, biti kompatibilan sa softverom Asus Aura Sync. To će vlasnicima Asusovih matičnih ploča omogućiti personalizaciju elemenata za RGB osvjetljenje ugrađenih u module D40 uz izbor raspona i sekvence boja.

Moduli Spectrix D40 optimizirani su za platformu Intel X299 uz početnu brzinu od 2666 MHz, a kompatibilni su i s matičnim pločama AMD AM4. Namijenjeni igračima, overclockerima i moderima kućišta, ti DDR4 moduli nude više mogućnosti i značajki za prilagodbu te podržavaju trendove izrade svjetlećih PC-ja s RGB i LED tehnologijama.

Zahvaljujući učinkovitim disipatorima topline i vodljivim materijalima u tiskanim pločicama, moduli D40 mogu se overclockirati na brzine iznad 4000 MHz uz ventilator, bez posebnih dodatnih rješenja za hlađenje. Maksimalne brzine ovisit će o BIOS-u i matičnoj ploči. Iz Adate su izvijestili kako će njihovi novi DDR4 moduli biti dostupni krajem srpnja i početkom kolovoza, a uskoro će objaviti i dodatne informacije o vremenu izlaska i cijenama.

Još iz kategorije

Android dosegao 85 posto udjela na smartphone tržištu

Android dosegao 85 posto udjela na smartphone tržištu

22.07.2017. komentiraj

Nije nikakva tajna da je Android operativni sustav dominantan na mobilnom tržištu i to se nije promijenilo ni nakon prvog kvartala ove godine. Googleov ponos trenutno je na 85 posto udjela dok je iOS na 14,7 posto. Tužno je pak vidjeti Windows Phone, koji se nalazi na 0,1 posto, a s obzirom da ga se Microsoft odrekao, uskoro će iščeznuti u potpunosti. Na isto toliko nalazi se i BlackBerry, koji se okrenuo Androidu pa je također pitanje vremena kad će nestati.

Iscurile nove fotografije iPhonea 8

Iscurile nove fotografije iPhonea 8

21.07.2017. komentiraj

Apple za desetu godišnjicu od predstavljanja originalnog iPhonea priprema nešto uistinu uzbudljivo i ako je vjerovati nedavno „procurenim“ fotografijama, posljednji model tog skupocjenog i najprofitabilnijeg pametnog telefona na svijetu izgledat će uistinu dobro.

Microsoft uskratio podršku za dio računala na Windowsima 10

Microsoft uskratio podršku za dio računala na Windowsima 10

21.07.2017. komentiraj

Cijela generacija računala, stara tri ili četiri godine, ostala je bez softverske podrške za Windows 10. Razlog je hardverske prirode, a ako Microsoft u sljedećih šest do devet mjeseci ne nađe način za nadogradnju sustava tih korisnika oni će trajno biti uskraćeni za sigurnosne zakrpe.